Пресс-релизы

Виробник гірничошахтного обладнання «Гірничі машини» відкрив представництво в Польщі.

11 Сентября 2013

На Міжнародному ярмарку гірничої промисловості, енергетики та металургії «Катовіце-2013» унікальні рішення в очисних і прохідницьких комбайнах компанії «Гірничі машини» привернули увагу прем'єр-міністра Польщі – Дональда Туска.

Компанія «Гірничі машини» представила пану Туску і всім відвідувачам ярмарку найбільш перспективні для польського ринку позиції. Серед них – 20-тонний очисний і 40-тонний прохідницький комбайни для розробки тонких пластів.

Унікальний за своїми технічними характеристиками очисний комбайн дозволяє видобувати вугілля великого сорту в тонких пластах. А прохідницький комбайн масою 40 тонн здатний забезпечити високі темпи проходження. У середині серпня цього року на такому комбайні виробництва «Гірничих машин» було встановлено рекорд України зі швидкісного проходження – за місяць бригада пройшла 707 метрів гірничих виробок перетином 13 кв. м.

«Гірничі машини» – єдиний у світі виробник подібної техніки, актуальної сьогодні для польського ринку. Відкриття представництва в Польщі дозволить компанії збільшити частку експорту і стати ближчою до споживачів техніки.

«Взаємодія з польськими компаніями щодо розробки корисних копалин видається нам дуже перспективним напрямком. Ми володіємо унікальною експертизою у виробництві обладнання, здатного працювати в складних гірничо-геологічних умовах. Наприклад, техніки для видобутку вугілля з тонких вугільних пластів, обладнання для механізованої розробки крутоспадних пластів із кутом падіння до 90 градусів, для підготовки та видобутку вугілля в умовах підвищеного обводнення. За нашими плечима – більш ніж стодвадцятирічний досвід наших виробничих підприємств, понад шість десятиліть експертизи в питаннях механізованого виймання вугілля в складних гірничо-геологічних умовах, авторство в безлічі технологічних і конструкторських рішень, використовуваних сьогодні світовою гірничою промисловістю», – підкреслив генеральний директор компанії Євген Ромащин.

Довідка про компанію:

Компанія «Гірничі машини» належить найбільшій в Україні фінансово-промисловій групі «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ) і є сьогодні одним із лідерів глобального ринку гірничого машинобудування.

До компанії «Гірничі машини» входять 6 заводів в Україні, ремонтні майданчики в Україні та Росії, торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, В'єтнамі та Польщі.

Діяльність компанії зосереджена на комплексному підході надання послуг з інжинірингу, виробництва, постачання та сервісного обслуговування обладнання для гірничодобувної галузі.

Згідно з аудованими PricewaterhouseCoopers даними, в 2012 році загальний обсяг продажів склав 312,9 млн євро. EBITDA склала 62,1 млн євро.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.mmc.kiev.ua