Новий продукт Corum - комбайн КBT200 - успішно пройшов промислові випробування

3 Марта 2015

Перший в світі очисний комбайн з вертикальними виконавчими органами барабанного типу та безланцюговою системою подачі КBТ200 успішно пройшов промислові випробування на одній з передових шахт ключового клієнта - компанії ДТЕК.

«Сучасне конструкторське рішення Дивізіону підземної розробки дозволило в два рази збільшити продуктивність техніки і вивести на абсолютно новий рівень розробку тонких пластів з особливо міцним вугіллям. Головною перевагою нового комбайна є спосіб різання вугільного пласту по горизонталі, що дозволяє знизити на 20% енерговитрати і вести виїмку вугілля в умовах нестійкості бокових порід», - зазначив директор Дивізіону підземної розробки Corum Ільдар Салеев.

За рахунок застосування в машині безланцюгової системи подачі і безланцюгового приводу різання новинка відповідає всім сучасним вимогам безпеки праці.

В умовах лави шахти ім. Героїв космосу техніка за період промислових випробувань продемонструвала максимальну продуктивність - близько 2900 тонн на добу, середньодобовий видобуток вугілля склав 2000 тонн на добу.

Успішне завершення промислових випробувань дозволить Дивізіону підземної розробки компанії приступити до серійного виробництва очисного комбайна КBТ200.

Довідка про компанію

Ключовою компетенцією Corum Group є експертиза в гірничодобувному бізнесі.

Діяльність компанії зосереджена на наданні високотехнологічних комплексних рішень, виробництві та сервісі обладнання в галузі видобутку, переробки і транспортування корисних копалин, а також будівництві шахт.

У Corum входять заводи, ремонтні та збиральні майданчики в Україні та Росії, Торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, Польщі та В'єтнамі.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.corum.com

Офіційні представництва в соціальних мережах: