Пресс-релизы

На виставці в Катовіце Corum презентував гірничому ринку нову розробку механізованого кріплення

14 Сентября 2015

На Міжнародній виставці гірничої промисловості, енергетики та металургії «Катовіце - 2015» компанія Corum представила найбільш перспективні для польського ринку позиції - прохідницький комбайн КПД та секції механізованого кріплення, розроблені за новим проектом з використанням прогресивних технічних рішень.

«Ринок Польщі - один з ключових для нашої компанії. Вугільна промисловість цієї країни нспрямована на відпрацювання тонких пластів, і віковий досвід нашої компанії у виробництві спеціалізованого обладнання тут затребуваний. Цього року ми привезли на виставку секції механізованого кріплення. Кріплення є базовою складовою лавового комплексу, який повинен зацікавити польських гірників своєю економічністю. Сьогодні деякі шахти застосовують для роботи в тонких пластах стругові технології, але лавові комплекси більш економічні - їх використання дозволяє в 1,5-2 рази скоротити витрати шахтарів», - зазначив Яків Сідляренко, генеральний директор Corum Group.

Представлені на виставці секції механізованого кріплення типу L 061/15, були створені конструкторами Corum за новим проектом, мають підвищені ресурсні параметри і швидкість кріплення. Завдяки ряду унікальних технічних рішень, секції оптимізовані для відпрацювання тонких пластів потужністю від 0,85 м у складі лавових комплексів. Цього року кріплення спішно пройшло випробування на відповідність вимогам європейського стандарту і витримує більше 30 тисяч циклів навантаження, що на 13% вище встановленої стандартом норми .

Нагадаємо, Corum Group відкрила своє представництво у Польщі 2013 року, і вже через рік здійснила перші поставки. Сьогодні прохідницькі комбайни КПД успішно працюють у польських шахтах Jastrzębska Spółka Węglowa SA ( JSW SA ) і Węglowa SA ( кВт С.А.). Відвантаження ще одного комбайна планується на початок 2016 року. Також компанія веде переговори з чинним клієнтом про придбання ним другого КПД - така поставка була раніше обговорена як додаткова до вже укладеного договору.

У 2016 році Corum візьме активну участь у новому етапі тендерів, які проведуть для оновлення свого парку обладнання польські шахти. Сьогодні в одному з тендерних відборів бере участь перспективний для польського ринку прохідницький комбайн КПУ.

Довідка про прохідницький комбайн КПД

Призначено для руйнування горського масиву з міцністю порід до 100 МПа, навантаження та транспортування зруйнованої гірської породи при підготовчих виробках різної форми, січенням від 11 до 30 м.кв.

Модель вигідно відрізняється від своїх попередників інноваційною конструкцією поворотної секції конвеєра, посиленою металоконструкцією основних елементів, збільшеним ресурсом редуктора виконавчого органу та рядом інших вдосконалень.

40-тонний КПД оснащено інноваційною системою управління, яка дозволяє дистанційно керувати машиною та контролювати роботу окремих її вузлів. В 2014 році КПД отримав міжнародний сертифікат якості АТЕХ, який підтверджує безпечність його експлуатації в вибухонебезпечних умовах. Комбайн є володарем Гран-Прі міжнародної виставки «Вугілля Росії та Майнінг» 2012 року, а також не однократним рекордсменом з прохідки в Україні.

Довідка про прохідницький комбайн КПУ

Призначений для руйнування гірського масиву з міцністю порід до 120 МПа, прибирання і транспортування зруйнованої гірської маси при проходці підготовчих виробок аркової, трапецієподібної і прямокутної форми перетином від 13 до 40 м.кв.

Прохідницький комбайн КПУ вагою 70 тонн відноситься до комбайнів важкого класу . Він має велику продуктивність в порівнянні з комбайном середнього класу КПД, а підвищена потужність двигунів виконавчого органу дозволяє йому руйнувати більш міцні породи.

Довідка про компанію

Corum Group – один із найбільших виробників обладнання та постачальників комплексних рішень в області гірничого видобутку.

Corum Group сьогодні це: Дивізіон підземної розробки; Дивізіон інфраструктурних проектів; Дивізіон відкритої розробки. А також торгові компанії та представництва в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані, В’єтнамі, Польщі та Китаї.

Ключові клієнти компанії – 14 найкрупніших добуваючи холдингів, активи яких нараховують 150 шахт та кар’єрів. Техніка Corum працює на гірничих підприємствах в 15 країнах світу.

У першому півріччі 2015 р. консолідована виручка компанії збільшилася на 12 %, ріст даного показника в першому кварталі склав 7,7%. Фінансові показники Corum GroupФінансові показники Corum Group (1-ше півріччя 2015 VS 2-ге півріччя 2014): консолідована виручка –832,7 млн грн ( + 12,6 %); об’єм укладених контрактів – понад 938 млн грн (+6,9%); частка експорту – 32,5% (+11,1%); частка сервісу – 66,5% (на рівні попереднього показника).

Додаткова інформація на сайті www.corum.com

Офіційні представництва в соціальних мережах: Facebook linkedin, youtube.