Компанія «Гірничі машини» оновить парк вагонеток групи «Донецьксталь»

18 Июня 2013

Лідер України з виробництва гірничошахтного обладнання – компанія «Гірничі машини» виготовить 150 вантажних вагонеток ВГ2,5-900 шахтоуправлінню «Покровське» (входить до групи «Донецьксталь»). Новий рейковий підземний транспорт матиме високі технічні характеристики і ресурс.

Колісні пари вагонеток віділлють на Дружківському машинобудівному заводі з високоміцного металу, який дозволить їм працювати в умовах високого динамічного навантаження на рухомі частини конструкції. Кузов потяга виготовлять з вуглецевого сталевого листа з товщиною стінок 6 мм і підвищеними характеристиками пружності, що допоможе гасити удари при завантаженні вагонеток. Підземний транспорт використовуватиметься для переміщення вугілля і породи рейками з шириною колії 900 мм.

Шахтоуправління «Покровське» є стратегічним партнером НВК «Гірничі машини» на внутрішньому ринку, – зазначив директор Дивізіону очисного та прохідницького обладнання компанії Олександр Ковальчук. Компанія щорічно виробляє для шахтоуправління механізовані кріплення, підземний рейковий транспорт, шахтні парашути та запасні частини до них, а паралельно з цим здійснює їх післягарантійне технічне обслуговування.

Вантажні вагонетки ВГ2,5 є найбільш масовим видом рейкового шахтного транспорту, що виробляється компанією «Гірничі машини». З початку серійного виробництва було виготовлено більше 1 млн вагонеток.

НВК «Гірничі машини»

До складу компанії входять ПрАТ «Криворізький завод гірничого обладнання», АТ «Горлівський машинобудівник», ПАТ «Дружківський машинобудівний завод», ПАТ «Донецькгірмаш», ПАТ «Донецький енергозавод», ПАТ «Світло шахтаря», ВАТ «Каменський машинобудівний завод», торгові підрозділи в Україні, Росії, Казахстані та В'єтнамі, інспекторська компанія ТОВ «Гірничі машини – Система якості».

Виторг Компанії в 2011 році склав 1,795 млрд грн. (Зростання на 31% порівняно з 2010 р.).

Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.mmc.kiev.ua