Компанія Corum отримала 33 нових патенти

15 Мая 2015

Міжнародний виробник гірничодобувної техніки, компанія Corum, підвела підсумки роботи із захисту інтелектуальної власності. У 2014 році компанія отримала 28 патентів на корисні моделі та винаходи, а в першому кварталі 2015 вже запатентовано 5 корисних моделей.

Серед розробок компанії як окремі деталі та вузли, так і цілі машини. Так, отримано патенти на ніщенарізний фронтальний комплекс - КНФ, комбайн очисний КБТ200 для тонких і надтонких пластів, комбайн очисний УКД-400 для тонких пластів.

«Розробки інженерів і технологів компанії спрямовані не тільки на удосконалення, а й на створення унікального обладнання для гірничодобувних робіт будь-якої складності. Отримані патенти підтверджують новизну технологій та обладнання», - коментує Андрій Афіногенов, директор з правового забезпечення Corum. - «Щоб забезпечити конкурентоспроможність і захист від копіювання авторських розробок, ми патентуємо винаходи як в Україні, так і в усіх країнах присутності. Так, в 2014 році в нашій країні отримані права на 24 корисні моделі та винаходи. Два патенти на корисні моделі видані Китайським патентним відомством. У Російській Федерації також отримано два патенти. Більш того, минулого року компанія подала рекордну кількість заявок за процедурою Patent Cooperation Treaty [1] - 14. За даною процедурою вже отримано висновки за 12 заявками: 5 корисних моделей і 7 винаходів».

Нові винаходи інженерів компанії дають можливість економити ресурси, у тому числі і трудовитрати, на виготовлення та обслуговування обладнання, покращують його характеристики, гарантують безпеку використання. Три етапи випробувань КНФ із застосуванням різних технологічних схем роботи і на відмінних один від одного вугледобувних майданчиках показали, що комплекс допоможе гірникам на 30% скоротити економічні витрати при підготовці нових лав для подальшої роботи очисних комплексів. А за допомогою вдосконаленого очисного комбайна УКД400 компанії Corum в 2014 році встановлено рекорд України з видобутку вугілля з тонких пластів - 100 тисяч тонн за місяць. Завдяки цій техніці гірники шахти «Краснолиманська» видали на-гора в півтора рази більше щомісячної планової норми вугілля.

Довідка про компанію

Ключовою компетенцією Corum Group є експертиза в гірничодобувному бізнесі. Діяльність компанії зосереджена на наданні високотехнологічних комплексних рішень, виробництві та сервісі обладнання в галузі видобутку, переробки і транспортування корисних копалин, а також будівництві шахт.

У Corum входять заводи, ремонтні та збиральні майданчики в Україні та Росії, Торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, Польщі та В'єтнамі.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.corum.com

Офіційні представництва в соціальних мережах:

[1] The Patent Cooperation Treaty (РСТ) - Договір про патентну кооперацію, відповідно до якого держави-учасники Договору, прагнучи: удосконалити правову охорону винаходів; спростити і зробити більш економічним отримання охорони винаходів, якщо така охорона запитується в декількох країнах; полегшити і прискорити доступ публіки до технічної інформації, що міститься в документах, що описують нові винаходи, уклали цей Договір. Договір РСТ підписаний більшістю (понад 140) держав світу, в тому числі і Україною.