Комбайн-рекордсмен Corum взяв мільйонний рубіж на шахті «Краснолиманська»

22 Сентября 2015

На початку вересня 2015 року очисний комбайн УКД-400 видобув перший мільйон тонн вугілля в 4-й північній лаві державної вугільної компанії «Краснолиманська». Це вже друга мільйонна відмітка на рахунку УКД-400 за цей рік.

«В умовах кризи вугільної промисловості, коли частина шахт опинилась на непідконтрольній Україні території, збільшилась значущість видобувних підприємств, які працюють. Разом з тим жорсткішими стали вимоги до продуктивності гірничого обладнання, його ресурсу та енергоефективності. Очисне обладнання Corum повністю відповідає потребам гірників та показує достойний результат. Так, літом цього року наш комбайн УКД-400 уже видав на-гора перший мільйон тонн вугілля в лаві №26 шахтоуправління «Обухівське» компанії ДТЕК. А тепер перший мільйон видобуто і для державної вугільної компанії «Краснолиманська», - коментує генеральний директор Corum Group Яків Сідляренко.

Установлена потужність УКД-400 на 30% вище, ніж у аналогів, що забезпечує вищу продуктивність. А здатність вписуватись у пласт та присікати породу на 15-25% менше зарубіжних аналогів максимально підвищує економічну ефективність видобутку.

На шахті «Краснолиманська» УКД-400 працює в складі очисного комплексу Corum МДМ з січня 2014 року та експлуатується на пласті з середньою потужністю 1,15 метрів. Торік шахтарі успішно освоїли нове для себе обладнання та забезпечили видобуток понад 565 тисяч тонн вугілля. В вересні 2014 року УКД-400 допоміг їм встановити рекорд з видобутку вугілля з тонких пластів – 100 тисяч тонн. Тоді комбайн на 20 тисяч тонн перевищив свої попередні рекорди, встановлені на шахті «Червоний Партизан» компанії ДТЕК. З початку 2015 року на шахті «Краснолиманська» на-гора було видано іще 434,5 тисяч тонн, що і привело загальну масу видобутку до суми 1 млн. тонн.

Довідка про комбайн УКД-400

Очисний комбайн УКД-400 призначено для механізованого видобутку вугілля в очисних забоях похилих пластів потужністю від 0,85 до 1,5 м. Розробники Дивізіону полегшили завдання рухливості цього габаритного механізму в умовах тісного очисного забою: УКД-400 більш рухливий, маневрений в порівнянні з механізмами-попередниками, основними операціями з видобутку можна керувати дистанційно зі штрекового пульту і з допомогою радіосигналу, знаходячись неподалік від комбайна. Крім того, тут застосовується система автоматичної діагностики та контролю стану вузлів з індикацією даних на пульті диспетчера. Техніка здатна забезпечити середньодобовий видобуток з пласта 1 метр видобувною потужністю 2700 тонн за добу, та максимально досягати показників 4500 тонн за добу.

Очисний комбайн УКД-400 обладнано сучасною системою управління та діагностики, яка дозволяє обслуговуючому персоналу, диспетчеру шахти та віддаленим користувачам бачити струмові навантаження електродвигунів, швидкість переміщення, помилки, зафіксовані системою управління, температуру двигунів тощо. Точність входження в пласт УКД-400 дозволяє йому видобувати із надр вугілля з мімінумом домішок.

Довідка про компанію

Corum Group – один із найбільших виробників обладнання та постачальників комплексних рішень в області гірничого видобутку.

Corum Group сьогодні це: Дивізіон підземної розробки; Дивізіон інфраструктурних проектів; Дивізіон відкритої розробки. А також торгові компанії та представництва в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані, В’єтнамі, Польщі та Китаї.

Ключові клієнти компанії – 14 найкрупніших добуваючи холдингів, активи яких нараховують 150 шахт та кар’єрів. Техніка Corum працює на гірничих підприємствах в 15 країнах світу.

У першому півріччі 2015 р. консолідована виручка компанії збільшилася на 12 %, ріст даного показника в першому кварталі склав 7,7%. Фінансові показники Corum GroupФінансові показники Corum Group (1-ше півріччя 2015 VS 2-ге півріччя 2014): консолідована виручка –832,7 млн грн ( + 12,6 %); об’єм укладених контрактів – понад 938 млн грн (+6,9%); частка експорту – 32,5% (+11,1%); частка сервісу – 66,5% (на рівні попереднього показника).

Додаткова інформація на сайті www.corum.com

Офіційні представництва в соціальних мережах: Facebook linkedin, youtube.