Кадрові зміни в Corum

22 Апреля 2015

Компанія СКМ оголошує про призначення Якова Сідляренко генеральним директором машинобудівного холдингу Corum Group. Євген Ромащин, який очолював Corum (до ребрендингу - НВК «Гірничі машини») з 2010 року, прийняв рішення продовжити свою кар'єру за межами компанії.

З 22 квітня 2015 генеральним директором Сorum Group призначено Якова Сідляренка. Пан Сідляренко прийшов до СКМ в 2010 році на позицію інвестиційного менеджера машинобудівного бізнесу Групи СКМ, входив до складу наглядової ради Corum Group.

«Першочергово, я хочу подякувати Євгену Ромащину за велику роботу, яку він разом з командою провів у Corum Group. З розрізнених підприємств, що виробляють гірничо-шахтне устаткування, вдалося створити холдинг, здатний виконувати великі інфраструктурні проекти «під ключ» не тільки в Україні, а й на міжнародному ринку. Упевнений, що Яків Сідляренко, який останні роки займався машинобудівним напрямком Групи і відмінно знайомий зі специфікою цього бізнесу, додасть новий імпульс розвитку холдингу і допоможе йому успішно пройти непрості часи», - підкреслив Микола Нестеренко, директор з розвитку нових напрямків бізнесу СКМ.

Яків Сідляренко так прокоментував своє призначення на пост генерального директора Corum Group: «Я щиро вдячний керівництву СКМ за ту професійну підтримку, яку відчував за час роботи в компанії, і ту довіру, яку мені надано. Corum володіє більш ніж столітньою історією розробки та виробництва обладнання для гірничодобувної галузі, серйозним науково-технічним і виробничим потенціалом. В Україні, де зосереджені найбільші клієнти холдингу, а також розміщені наші виробничі потужності, працювати зараз вкрай непросто. Але тим цікавіший професійний виклик, що стоїть переді мною і всією командою Corum».

Довідка:

Компанія СКМ - професійний інвестор, керівна компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована в трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, виробництві мінеральної сировини, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні і транспортному бізнесі.

До Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший український міжнародний банк і Ренесанс-Капітал, АСКА і АСКА-Життя, «Укртелеком», телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Ритейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.

100% акцій Компанії СКМ належать бізнесмену Рінату Ахметову.

Веб-сайт Компанії СКМ: www.scm.com.ua