Кадрові зміни в Corum

20 Января 2014

Директором з маркетингу та продажів компанії Corum призначено Олександра Ковальчука, Директором Дивізіону підземної розробки – Ільдара Салєєва.

«Довіряючи управління Дирекцією з маркетингу та продажів Олександру Ковальчуку, Corum Group робить ставку на нього, як на топ-менеджера, котрий при збереженні всіх сильних сторін Дирекції, дасть їй новий імпульс у розвитку відносин із клієнтами, – заявив генеральний директор Corum Group Євген Ромащин. – Східноєвропейські та азіатські ринки – пріоритетні для розвитку нашого бізнесу. І в нинішніх реаліях, коли Дивізіон підземної розробки закріплюється і розвивається на цих ринках, потрібним є системне управління його діяльністю, яке і забезпечить його новий керівник, стратег – Ільдар Салєєв. Ми впевнені, що рішення, які будуть прийняті новим керівництвом за напрямками, дозволять посилити позиції Corum на ринках присутності».

Олександр Ковальчук раніше обіймав посаду директора Дивізіону підземної розробки. У розвитку кар'єри топ-менеджера важливу роль відіграв досвід роботи на заводі «Світло шахтаря». Займаючи цю позицію, Олександр Ковальчук завоював величезний авторитет у середовищі українських і зарубіжних шахтарів як людина, глибоко розуміє проблеми клієнтів, і технічний експерт найвищого рівня.

До свого призначення на посаду директора Дивізіону підземної розробки Ільдар Салєєв працював директором зі стратегії компанії Corum. Під його керівництвом у 2010 було утворено Інженерно-технічний центр, на базі якого надалі були створені продуктові дивізіони. Ільдар Салєєв має профільну освіту, другу вищу освіта він отримав у Дніпропетровському національному гірничому інституті, спеціальність «Підземна розробка корисних копалин». Цей досвід і знання нового керівника, а також глибоке розуміння бізнесу дозволять Дивізіону підземної розробки досягти на ринку ще вищих рубежів.

Ігор Фоменко, який раніше керував Дирекцією з маркетингу та продажів, продовжить відносини з Corum Group як партнер із цілої низки проектів.

Довідка про компанію

Компанія Corum (раніше НВК «Гірничі машини») входить до складу найбільшої в Україні фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ) і є експертом у гірничодобувному бізнесі. Діяльність компанії зосереджена на наданні високотехнологічних комплексних рішень, виробництві та сервісі обладнання в галузі видобутку, переробки і транспортування корисних копалин, а також будівництві шахт. До Corum входять 6 заводів в Україні, ремонтні майданчики в Україні та Росії, Торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, В'єтнамі та Польщі.

Згідно з аудованими даними PricewaterhouseCoopers, у 2012 році загальний обсяг продажів склав 312,7 млн ​​євро. EBITDA – 61,7 млн ​​євро.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.corum.com, розділ Правління – http://www.corum.com/governance/government/.