Grupa Corum uruchomia w Drkwce drugi zakad montaowy

25 2014

Firma Corum uruchomia drugi zakad montaowy dla maszyn chodnikowych i cianowych, oraz urzdze elektrycznych, we wchodzcej w skad Corum Drókowskiej Fabryce Maszyn. Do uroczystego otwarcia z udziaem kluczowych klientw firmy, doszo 23 Grudnia 2014 r.

«Otwarcie drugiego zakadu jest kolejnym krokiem naszej firmy w procesie przejcia na model produkcji OEM. Wanie tutaj mamy zamiar montowa caa lini produktów: maszyn chodnikowych i cianowych oraz urzdze elektrycznych, ktre wczeniej specjalici naszej firmy wykonywali i skadali w fabryce „Corum Donieckgormasz”, Corum DEZ i Corum Gorowski Zakd Budowy Maszyn» - zauway Dyrektor Pionu Grnictwa Podziemnego Corum – Ildar Salejew. Obecnie, jestemy w trakcie realizacji pierwszego etapu uruchamiania linii montaowej. Prace nad projektem rozwijaj si aktywnie, pozostao jeszcze sporo do zrobienia, tym niemniej na dzie dzisiejszy skadane s ju przenoniki tamowe i kombajny chodnikowe. Cakowita zdolno produkcyjna w peni zadowoli zarwno potrzeby rynku krajowego jak i rynkw zagranicznych.

Powierzchnia cakowita zakadu to 15 tys.m2. Realizacja projektu rozoona zostaa na 3 etapy, a faza kocowa z wykorzystaniem maksimum zdolnoci produkcyjnych planowana jest na sierpie 2015 roku. Do tego czasu firma planuje zaopatrzy zakad w 10 suwnic pomostowych, stanowisko do bada specjalistycznych, urzdzenia do wywaania wirnikw w wentylatorach i inne. Na kocowym etapie projektu zaplanowano doprowadzenie do zakadu bocznic kolejowych.

Chcielibymy przypomnie, e pierwszy zakad montaowy Corum by otwarty latem biecego roku w Corum Swiet Szachtiora w Charkowie. Dotychczas na terenie zakadu zoono 2 kombajny chodnikowe KPD dla polskich kopal. Przy okazji, wysoka jako produkcji firmy Corum zostaa doceniona przez naszych polskich partnerw firm KFG Electric System, w szczeglnoci przez Pana Marcina Ptaszny i Pana Marcina Glodny, ktrzy odwiedzili zakad latem biecego roku.

Informacja o firmie Corum

Kluczow kompetencj Corum Groum jest tytu eksperta w przemyle wydobywczym. Dziaalno firmy koncentruje si na dostarczeniu swoim klientom kompleksowych rozwiza o wysokim poziomie technologicznym, produkcji i serwisie urzdze dla grnictwa, przetwrstwie i transporcie kopalin, a take budowie kopalni.

W skad Corum wchodz przedstawicielstwa handlowe, oddziay serwisowe i skady konsygnacyjne na Ukrainie i w Rosji.Nasze przedstawicielstwa handlowe pracuj ju na Ukrainie, w Rosji, Polsce, Kazachstanie i Wietnamie.

Wicej informacji mona znale na stronieinternetowej

www.corum.com

Oficjalne przedstawicielstwa w sieciachspoecznociowych:

Facebook,linkedin,youtube.