Пресс-релизы

Формування єдиної нормативно-довідкової інформації «від Стратегії» допомагає «Гірничим машинами» розвиватися відповідно до обраної бізнес-моделі

12 Ноября 2013

Про це на найбільшому Саміті фінансових директорів у Москві, в своєму виступі заявив Михайло Потапов, фінансовий директор Компанії «Гірничі машини».

Традиційна практика автоматизації великих підприємств і холдингів показує, що впровадження системи управління ресурсами компанії (ERP) відбувається у відриві від стратегії їх розвитку. Позиція компанії «Гірничі машини», за словами Михайла Потапова, полягає в тому, щоб створити і впровадити єдину нормативно-довідкову інформацію (НДІ), яка забезпечить повноцінне функціонування затвердженої бізнес-моделі. Вона формуватиметься відповідно до наміченої стратегії компанії, що передбачає чотири напрямки: розвиток післяпродажного обслуговування, розвиток відносин із ключовими клієнтами на цільових ринках, розвиток продуктового портфеля і підвищення ефективності виробництва. Коректна автоматизація дозволить перейти компанії від «хаосу до контролю» і збалансувати виробничі, комерційні та фінансові показники.

У цьому напрямку Компанією вже реалізовано низку важливих заходів щодо визначення обсягу довідкової інформації, що вимагає централізованого ведення. Впровадження єдиної НДІ скоротить час прийняття управлінських рішень, знизить витрати на складання корпоративної звітності, мінімізує ризики залежності від людських чинників, таких як некоректність або втрата інформації, дозволить спрогнозувати «плавне» витрачання ресурсів на повнофункціональну автоматизацію бізнесу і забезпечить його розвиток відповідно до стратегічної мети Компанії – отримання максимально можливої величини вільного грошового потоку.

У Саміті взяли участь приблизно 60 доповідачів. Це фінансові директори провідних компаній Росії та інших країн, які мають можливість обмінятися досвідом і прикладами найкращої практики, обговорити останні події в галузі фінансів.

Про доповідача:

Михайло Потапов, Директор з фінансів Компанії «Гірничі машини»

Михайло Потапов має 16-річний досвід у галузі економіки та фінансів.

Із квітня 2012 року з переходом до «Гірничих машин» Михайло зосередився на фінансовій діяльності, обійнявши посаду радника Генерального директора – директора з фінансів.

Раніше він займав низку керівних позицій у сфері фінансів у компаніях «Криворіжсталь» (1997-2000 рр.), ХК «АвтоКрАЗ» (2000-2012 рр.)

Народився в 1975 році. Закінчив Київський національний університет ім. Т.Г. Шевченка, за напрямками «Облік і аудит» (економіст) і «Міжнародне право» (магістр міжнародного права).

Довідка про компанію:

Компанія «Гірничі машини» належить найбільшій в Україні фінансово-промисловій групі «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ) і є сьогодні одним із лідерів глобального ринку гірничого машинобудування.

До компанії «Гірничі машини» входять 6 заводів в Україні, ремонтні майданчики в Україні та Росії, торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, В'єтнамі та Польщі.

Діяльність компанії зосереджена на комплексному підході надання послуг з інжинірингу, виробництва, постачання та сервісного обслуговування обладнання для гірничодобувної галузі.

Згідно з аудованими PricewaterhouseCoopers даними, в 2012 році загальний обсяг продажів склав 312,9 млн євро. EBITDA склала 62,1 млн євро.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.mmc.kiev.ua