Енергозбереження принесло Corum 10,5 мільйонів

15 Июля 2015

В результаті реалізованих енергозберігаючих заходів компанія Corum у 2014 році значно скоротила споживання ресурсів. На 8,5% зменшилось споживання води підприємствами компаній, більше ніж на 30% – енергоресурсів.

«Енергозбереження – це невід’ємна частина сучасного бізнесу. Сьогодні це не тільки соціальна складова, але й інструмент, який дозволяє економити та заробляти. Минулого року ми зекономили 10,5 мільйонів грн. тільки на споживанні енергоресурсів. Принципи енергоспоживання важливі й для наших клієнтів: прогресивні компанії давно прийшли до того, що одноразові інвестиції в якісне енергоефективне обладнання в перспективі дають багатократну вигоду. Ми постійно працюємо над вдосконаленням техніки, щоб досягти максимальної економічності у споживанні ресурсів та продуктивності. Так, продуктивність комплексу нарізного фронтального КНФ у порівнянні з його попередником зросла на 25% і більше: 10 метрів проходки замість 8 за умов однакової міцності породи»,коментує генеральний директор Corum Group Яків Сідляренко.

Унікальний показник економічності демонструє також очисний комбайн УКД 400, який дозволяє гірнякам на 15 % менше захоплювати породу при відпрацюванні тонких пластів*. Технічні особливості комбайна дозволяють найбільше точно вписуватися в пласт та пересікати при роботі породу менше, ніж будь-які інші його аналоги. Це в кінцевому результаті дозволяє гірнякам суттєво знизити затрати ресурсів на «очистку чорного золота». З допомогою УКД400 виробництва Corum в 2014 році встановлено рекорд України з видобутку вугілля з тонких пластів – 100 тисяч тонн на місяць.

* Пласти малої потужності (тонкі пласти)

У вугільній промисловості прийнято класифікувати пласти вугілля за потужністю на дуже тонкі (0,5 - 0,7 м), тонкі (0,71 - 1,2 м), середньої потужності (1,21 - 3,5 м) і потужні (понад 3,5 м). Зі збільшенням кута падіння пласту значно ускладнюються можливості застосування гірничодобувної техніки.

Довідка про компанію

Corum Group – один із найбільших виробників обладнання та постачальників комплексних рішень в області гірничого видобутку.

Corum Group сьогодні це: Дивізіон підземної розробки; Дивізіон інфраструктурних проектів; Дивізіон відкритої розробки. А також торгові компанії та представництва  в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані, В’єтнамі,  Польщі та Китаї.

Ключові клієнти компанії – 14 найкрупніших добуваючи холдингів, активи яких нараховують 150 шахт та кар’єрів. Техніка Corum працює на гірничих підприємствах в 15 країнах світу.

Фінансові показники за результатами першого кварталу 2015 року: консолідована виручка склала 407,8 млн. грн. (на 7,7% більше, ніж в попередньому кварталі), EBITDA - 16,9 млн. грн. (EBITDA margin 4,1). Частка експорту в загальному об’ємі продажів – понад 30%.

Додаткова інформація на сайті www.corum.com

Офіційні представництва в соціальних мережах:

Facebooklinkedinyoutube.