Пресс-релизы

Директор дивізіону Corum Group Ільдар Салєєв очолить напрямок операційних закупівель Групи Метінвест

17 Сентября 2015

17 вересня  директора дивізіону підземної розробки Corum Group Ільдара Салєєва призначено директором департаменту операційних закупок ТОВ «Метінвест Холдинг». Виконуючим обов’язки директора дивізіону підземної розробки призначено Олександра Дятлова, який раніше очолював департамент координації діяльності дивізіону.

«Ми підтримуємо перехід Ільдара Салєєва, адже така ротація сприяє тиражуванню кращих управлінських практик в межах Групи СКМ. Ільдар прийшов в Corum більше п’яти років тому та стояв біля витоків перетворення тоді ще розрізнених підприємств в єдиний бізнес Corum Group. при його участі створювалась стратегія компанії, освоювались зовнішні ринки, був запущений внутрішній R&D-центр, виведено на ринок цілий ряд нових продуктів. Це далеко не повний перелік заслуг Ільдара. Впевнений, наші компанії отримають синергетичний ефект від даного рішення, а професійні та особистості якості Ільдара Салєєва забезпечать виконання всіх тих комплексних задач, які ставить перед ним керівництво Метінвесту та Групи СКМ», - відмітив генеральний директор Corum Group Яків Сідляренко.

«Практика ротації кращих керівників в компаніях Групи СКМ вже зарекомендувала свою ефективність. Ми вітаємо зусилля управлінської команди Метінвест та віримо, що досвід Ільдара Салєєвата його високий професіоналізм допоможуть нашій компанії вивести стосунки з постачальниками на якісно новий рівень», - підкреслив Генеральний директор ООО «Метінвест Холдинг» Юрій Риженков.

Ільдар Салєєв так прокоментував  свій перехід: «Разом з командою Corum ми пройшли через багато випробувань. Тут я отримав неоціненний досвід, який тепер зможу застосувати в рамках найбільшого в Україні гірничо-металургійного холдингу. І я радимй, що зможу прийняти новий виклик, залишаючись в команді менеджерів групи СКМ».

Довідка про компанію

Corum Group – один із найбільших виробників обладнання та постачальників комплексних рішень в області гірничого видобутку.

Corum Group сьогодні це: Дивізіон підземної розробки; Дивізіон інфраструктурних проектів; Дивізіон відкритої розробки. А також торгові компанії та представництва в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані, В’єтнамі, Польщі та Китаї.

Ключові клієнти компанії – 14 найкрупніших добуваючи холдингів, активи яких нараховують 150 шахт та кар’єрів. Техніка Corum працює на гірничих підприємствах в 15 країнах світу.

У першому півріччі 2015 р. консолідована виручка компанії збільшилася на 12 %, ріст даного показника в першому кварталі склав 7,7%. Фінансові показники Corum GroupФінансові показники Corum Group (1-ше півріччя 2015 VS 2-ге півріччя 2014): консолідована виручка –832,7 млн грн ( + 12,6 %); об’єм укладених контрактів – понад 938 млн грн (+6,9%); частка експорту – 32,5% (+11,1%); частка сервісу – 66,5% (на рівні попереднього показника).

Додаткова інформація на сайті www.corum.com

Офіційні представництва в соціальних мережах: Facebook linkedin, youtube.

Група Метінвест – вертикально інтегрована група гірничо-металургічних компаній, яка керує кожною ланкою в виробничому ланцюгу створення вартості, від видобутку залізорудної сировини та вугілля до виробництва напівфабрикатів та готової металопродукції. В структуру Групи входять видобувні та металургійні підприємства, які знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Група складається з Металургійного та Гірничого дивізіонів. Згідно з стратегічним баченням Групи, її метою є стати провідним європейським вертикально-інтегрованим виробником сталі зі сталими показниками росту та прибутковості, не дивлячись на циклічність ринків, та забезпечувати дохідність інвестицій вище галузевих стандартів. За перший квартал 2015 року Група отримала $1,8  млрд виручки, рентабельність за показником EBITDA склала 19%.

Основними акціонерами  Компанії METINVEST B.V. (холдингова компанія) є Група СКМ (71,24%) та Смарт-Холдинг (23,76%), які беруть участь в управлінні Групою на партнерських засадах.

ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» - управляюча компанія Групи Метінвест.