Пресс-релизы

Corum збільшив ефективність шахтного підйому шахти ім. Героїв космосу компанії ДТЕК удвічі

21 Июля 2014

Дивізіон інфраструктурних проектів Corum оснастив шахту ім. Героїв космосу підіймальним комплексом нового покоління*. 18 липня 2014 року, після проведення промислових випробувань і виходу підіймальної машини на проектну потужність, відбулося урочисте передання комплексу компанії ДТЕК. Після передання Corum буде здійснювати його повне сервісне обслуговування «під ключ».

«Для нас цей проект став певним викликом у зв'язку з тим, що в ньому було застосовано низку технічних рішень, що не мають аналогів у світі. Взаємодія з науково-дослідними інститутами, правильне управління проектом і командна робота дозволили нам провести заміну в рекордно короткі строки — 6,5 діб. Переконаний, що завдяки нашому спільному проекту в шахти з'явиться можливість збільшити свою ефективність», — прокоментував подію генеральний директор Corum Group Євген Ромащин.

*Унікальність підіймальної машини:
1.    Висока продуктивність — більше 11 тис. тонн на добу (раніше 6 тис. т);
2.    рекордні строки заміни — перерва в роботі шахтного підіймача склала всього 6,5 діб (світова практика — два місяці)
3.    Скорочення витрат на підтримку виробництва на період заміни в 1,5–2 рази
4.    Абсолютна безпека — робота підіймальної установки відбувається без участі персоналу
5.    Збільшений на 30% ресурс роботи підіймальної машини
6.    Мікропроцесорна система керування включає в себе дві — основну й резервну — системи, які працюють паралельно й перемикання між якими здійснюється з пульта керування.
Довідка про компанію
Компанія Corum (раніше НВК «Гірничі машини») входить до складу найбільшої в Україні фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ) і є експертом у гірничодобувному бізнесі. Діяльність компанії зосереджена на наданні високотехнологічних комплексних рішень, виробництві та сервісі обладнання в галузі видобутку, переробки і транспортування корисних копалин, а також будівництві шахт. До Corum входять 6 заводів в Україні, ремонтні майданчики в Україні та Росії, торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, В'єтнамі та Польщі.
Згідно з аудованими даними PricewaterhouseCoopers, у 2012 році загальний обсяг продажів склав 312,7 млн євро. EBITDA — 61,7 млн євро.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.corum.com.