Corum завершив операцію з придбання «Шахтспецбуд»

2 Июня 2014

Компанія Corum повідомляє про завершення операції з придбання ТОВ «Шахтспецбуд» і входження підприємства до складу Дивізіону інфраструктурних проектів під назвою «Корум Шахтспецбуд». Серед основних напрямків діяльності підприємства – підземне будівництво горизонтальних, похилих і вертикальних виробок шахт, тунелів для промислової і міської інфраструктури.

Придбання здійснено в межах реалізації довгострокової стратегії компанії з надання клієнтам комплексних рішень у галузі видобутку корисних копалин, а також будівництва шахт. Нагадаємо, що сьогодні компанія Corum реалізує проект із будівництва двох вертикальних шахтних стовбурів у В'єтнамі.

За словами директора Дивізіону інфраструктурних проектів Corum Group Володимира Мерзликіна, компанія продовжує трансформацію бізнес-моделі в бік концентрації на ключових процесах. «За допомогою «Корум Шахтспецбуд» ми нарощуємо потенціал компанії в галузі горизонтального і похилого проходження, а також у комплексних проектах з оснащення гірничо-видобувних підприємств, що включають постачання стаціонарного обладнання, монтажні та пусконалагоджувальні роботи. Переконані, що придбання дозволить компанії стати більш конкурентоспроможною і стійкою», – зазначив директор Дивізіону.

Дані про діяльність підприємства «Шахтспецбуд»– недержавне багатопрофільне гірничо-будівельне підприємство. Серед його напрямків діяльності: буровибухові роботи для підземних і відкритих гірничих робіт, вибухові роботи спеціального призначення; будівельно-монтажні роботи зі спорудження наземних об'єктів загальнопромислового та спеціального призначення. За час роботи виконано роботи з будівництва понад 120 промислових об'єктів – вертикальних і похилих виробок шахт і копалень.

Довідка про компанію
Компанія Corum (раніше НВК «Гірничі машини») входить до складу найбільшої в Україні фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ) і є експертом у гірничодобувному бізнесі. Діяльність компанії зосереджена на наданні високотехнологічних комплексних рішень, виробництві та сервісі обладнання в галузі видобутку, переробки і транспортування корисних копалин, а також будівництві шахт.
До Corum входять 7 заводів і ремонтні майданчики в Україні та Росії, торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, В'єтнамі та Польщі.
Згідно з аудованими даними PricewaterhouseCoopers, у 2012 році загальний обсяг продажів склав 312,7 млн євро. EBITDA – 61,7 млн євро.
Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.corum.com.