Corum завершив будівництво двох стволів шахти Nui Beo у В'єтнамі

27 Мая 2015

Компанія Corum завершила проходку лінійної частини двох вертикальних стволів вугільної шахти Nui Beo, розташованої у вугільному басейні Quang Ninh (В'єтнам). Роботи проводилися в рамках угоди з найбільшою гірничодобувною в'єтнамською корпорацією Vinacomin * про будівництво стовбурів «під ключ», укладеної в 2012 році. На сьогодні будівництво завершено: пройдено 334 м головного і 359,8 м допоміжного стволів.

«В ході реалізації проекту ми вийшли за рамки первинних домовленостей. В процесі роботи були отримані додаткові замовлення на технічний супровід будівництва збійки - горизонтальної виробки, що з'єднує головний і допоміжний стволи шахти, поглиблення головного ствола, а також будівництво конвеєрного ходка. Вже восени цього року ми приступимо до наступного етапу проекту - гірничо-монтажних робіт. Повністю закінчити роботи планується в 2017 році », - коментує в. о. директора Дивізіону інфраструктурних проектів Олексій Житник. - «В'єтнамський ринок - один з ключових для компанії Corum. В країні реалізується програма з розвитку вугільної промисловості: до 2020 року заплановано наростити рівень видобутку вугілля до 75 мільйонів тонн на рік, до 2030 - більше 120 мільйонів тонн. Це великі обсяги, особливо якщо брати до уваги складні геологічні умови регіону **. Як постачальник комплексних рішень для гірничодобувної галузі, ми бачимо відмінні перспективи роботи на даному ринку».

Роботи на шахті Nui Beo виконує компанія «Корум Шахтспецбуд», на рахунку якої будівництво більше 120 промислових об'єктів. До кожного проекту Corum підходить індивідуально: проводиться ретельний аудит вихідних даних, гірничо-геологічних умов, аналізуються плани і побажання клієнта і тільки після цього розробляється пропозиція про співпрацю. Такий підхід гарантує досягнення всіх поставлених цілей в заплановані терміни з високою якістю, як у випадку з проектом будівництва стволів шахти Nui Beo. Клієнт високо оцінив результат виконаних робіт, що підтверджено новими замовленнями і продовженням співпраці Corum - Vinacomin.

* Довідка про угоду з корпорацією VINACOMIN

Договір про співпрацю VINACOMIN і Corum Group (раніше - НВК «Гірничі машини») підписано в 2012 році. Предмет домовленостей - будівництво «під ключ» двох стволів шахти Nui Beo з використанням обладнання, що враховує геологічну специфіку і забезпечує досягнення економічних показників в'єтнамської компанії. У 2013 був підписаний Меморандум про розширення співпраці між компаніями «Гірничі машини» та VINACOMIN. Шахтобудівні роботи проводить "Корум Шахтспецбуд", який має 70-річний досвід роботи в галузі. На рахунку компанії - проходка більше 250 шахтних стволів різного призначення глибиною 1000 метрів і загальною довжиною приблизно 35 тисяч метрів для вугільних, соляних, нафтових, золотоносних шахт і копалень Вірменії, Азербайджану, Молдавії, Росії та України, В'єтнаму.

* Довідка про корпорацію VINACOMIN

Vietnam National Coal and Mineral Industries Group - єдина у В'єтнамі компанія з видобутку вугілля, нікелю, алюмінію, залізної руди та інших корисних копалин, яка на 100% належить державі. Річний видобуток вугілля становить 40 мільйонів тонн.

** Видобуток вугілля з тонких пластів: у вугільній промисловості прийнято класифікувати пласти вугілля за потужністю на вельми тонкі (0,5 - 0,7 м), тонкі (0,71 - 1,2 м), середньої потужності (1,21 - 3,5 м) і потужні (понад 3,5 м). Зі збільшенням кута падіння пласту значно ускладнюються можливості застосування гірничодобувної техніки.

Довідка про компанію Corum

Ключовою компетенцією Corum Group є експертиза в гірничодобувному бізнесі. Діяльність компанії зосереджена на наданні високотехнологічних комплексних рішень, виробництві та сервісі обладнання в галузі видобутку, переробки і транспортування корисних копалин, а також будівництві шахт.

В Corum входять заводи, ремонтні та збиральні майданчики в Україні та Росії, Торгові компанії в Україні, Росії, Польщі та В'єтнамі.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.corum.com

Офіційні представництва в соціальних мережах:

Facebooklinkedinyoutube.