Corum wysłał sprzęt do jednego z największych producentów Białorusi

25 Июня 2015

Kompania Corum wysłała partię sprzętu do jednego z największych na świecie producentów nawozów potasowych mineralnych - kompanii "Belaruśkalij" . W końcu maja 2015 roku do Republiki Bialorus wyeksportowano maszyny do transportowania rudy potasowej . Projekt zapoczątkował nową erę we współpracy między kompaniami.

"Białoruś - prospektywny rynek z doskonałym potencjałem. Przypada na nią ponad 14% światowej produkcji  nawozów potasowych. Na tle spadku pozycji przemysłu węglowego, zawsze będzie zapotrzebowanie na wydobycie rudy potasowej do produkcji nawozów. Na przykład, tylko w 2014 roku "Belaruśkalij" „wydał na górę” 45 milionów ton rudy", - komentuje Dyrektor działu marketingu kompanii Corum,  Dienis Szemiakin. - "Specyfiką rynku maszyn górniczych jest to, że producentowi zagranicznemu, jest na nim dosyć trudno konkurować: w Białorusi ojczyści producenci korzystają z państwowego systemu wsparcia. Jednak, zostaliśmy zwycięzcami przetargu na dostawę przenośników skrobakowych. Warto odznaczyć, że oprócz dostarczenia sprzętu Corum proponuje kompleksową obsługę oraz serwis w formacie 24/7/365".

Wcześniej do funkcjonowania kopalni rudy "Belaruskalij" wyprodukowano maszyny do załadunku,  podstacji i inny sprzęt  Corum. W tym roku  techniczny park uzupełniony  o dwa przenośniki skrobakowe SP326 *. Poza tym kompanii "Belaruskalij", oraz całemu rynkowi górniczemu Republiki Białoruś, firma Corum oferuje pełną gamę towarów i usług, w tym produkcję  sprzętu, kompleksową obsługę oraz serwis (zarówno produkcji Corum i innych producentów), projektowanie i budowę kopalni.

* Przenośnik skrobakowy  SP326 produkowany od 1999 roku. Kompania wyprodukowała i dostarczyła d klientom 85 przenośników SP326. Konstrukcja przenośnika charakteryzuje się wysoką ergonomią i bezpieczeństwem.  Urządzenia elektryczne – przeciwwybuchowe, wykonane z uwzględnieniem zaleceń do wyrobisk górniczych, . Sprzęt odpowiada wymogom norm i reguł przemysłowego bezpieczeństwa Republiki Białoruś .

Informacja o kompanii

Kluczowy zakres działania Corum Group dotyczy ekspertyzy w zakresie przemysłu górniczego.

Kompania oferuje kompleksowe rozwiązania o wysokim poziomie technologicznym na drodze od projektowania technologii do eksploatacji wyposażenia w zakresie wydobywania, transportu i przetwórstwa zasobów naturalnych, a także budownictwa kopalni.

W skład Corum wchodzą zakłady, oraz hale naprawcze i montażowe na terenie Ukrainy i Rosji, oddziały handlowe na Ukrainie, w Rosji, Polsce i Wietnamie.

Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie internetowej  www.corum.com

Oficjalne przedstawicielstwa w sieciach socjalnych : Facebook, linkedin, youtube.