Corum wysłał dużą partię sprzętu dla SUEK

30 Июня 2015

Wysyłka wielkogabarytowej łyżki oraz partii części zamiennych do jednej z czołowych kompanii przemysłu górniczego na świecie - kompanii SUEK, wysyłka odbyła się w ramach kontraktu na dostawę akcesoriów do pięciu koparek kroczących ЭШ 20/90, które eksploatowane są w Tugnujskim i Czarnogórskim przekrojach górniczych (Buriatja i Chakasja odpowiednio).

Departament rozwiązań dla górnictwa odkrywkowego przeprowadził modernizację mechanizmu przesuwania koparek kroczących, co pozwala klientowi zwiększyć objętość wydobywania węgla w 1,5 razy. Teraz na przemieszczenie techniki z jednego placu roboczego na inny potrzebne jest trzykrotnie mniej czasu, a oprócz tego przestoje awaryjne są minimalne.

"W ciągu ostatnich trzech lat Corum przeprowadził modernizację blisko dziesięciu systemów koparek kroczących ЭШ. Wszystko to dzięki potencjałowi projektantów i konstruktorów kompanii, który pozwala nam stale doskonalić sprzęt, proponować rynkom wyłącznie niestandardowe rozwiązania i korzystne warunki. Nawiasem mówiąc, na dzień dzisiejszy w Ukrainie i krajach bliskiej zagranicy nie ma analogów zmodernizowanego mechanizmu przesuwania koparek kroczących", - odznaczył Dyrektor Pionu górnictwa odkrywkowego Stepan Sanagurski.

Następny etap dostarczenia sprzętu w ramach istniejącego kontraktu odbędzie się w końcu trzeciego kwartału bieżącego roku.

Informacja o kompanii

Kluczowy zakres działania Corum Group dotyczy ekspertyzy w zakresie przemysłu górniczego.

Kompania oferuje kompleksowe rozwiązania o wysokim poziomie technologicznym na drodze od projektowania technologii do eksploatacji wyposażenia w zakresie wydobywania, transportu i przetwórstwa zasobów naturalnych, a także budownictwa kopalni.

W skład Corum wchodzą zakłady, oraz hale naprawcze i montażowe na terenie Ukrainy i Rosji, oddziały handlowe na Ukrainie, w Rosji,  Polsce i Wietnamie.

Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie internetowej www.corum.com

Oficjalne przedstawicielstwa w sieciach socjalnych :

Facebook, linkedin, youtube.