Corum виготовив трансформаторні підстанції для естонського концерну

7 Апреля 2014

Компанія Corum виготовила і відвантажила Viru Keemia Grupp (VKG) - найбільшому естонському підприємству з виробництва сланцевого масла і сланцевохімічних продуктів - шість трансформаторних підстанцій типу КТПВ.

Сучасне устаткування оснащене додатковими опціями, які розширюють його функціональні можливості. Контролювати кількість споживання електроенергії дозволяє спеціальний лічильник, а автоматичний вимикач захищає підстанції від перевантаження.

За словами директора Дивізіону інфраструктурних проектів Corum Group Владимира Мерзлікіна, з причини особливих природних умов регіону, замовлення вимагало індивідуального підходу, - підстанції були адаптовані для роботи у обводнених виробітках.

Відзначимо, що устаткування цього типу компанія випускає протягом чотирнадцяти років. Тільки за останній рік Corum виготив і поставив своїм клієнтам - казахському гірничорудному гігантові "Казахмис", "Уральській гірничо-металургійній компанії", ДТЕК більше двохсот одиниць цієї техніки.

Крім того, компанія поставляє трансформаторні підстанції у Білорусь і Македонію.

Довідка про підстанцію

Трансформаторні підстанції КТПВ призначені для прийому, швидкого перетворення і наступного розподілу електроенергії серед споживачів. Також вони забезпечують постачання трифазним електрострумом устаткування, що встановлюється в підземних виробках, небезпечних щодо газу (метану) і вугільному пилу. Підстанції виконані як єдиний агрегат, що складається з розподільного пристрою вищої напруги, силового трансформатора сухого типу і розподільного пристрою нижчої напруги, розташованих на одній рамі у вигляді санчат з можливістю кріплення колісних пар від шахтних вагонеток.

Довідка про компанію

Компанія Corum (раніше НПК "Гірські машини") входить до складу найбільшої в Україні фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) і є експертом в гірничодобувному бізнесі. Діяльність компанії зосереджена на наданні високотехнологічних комплексних рішень, виробництві і сервісі устаткування в галузі видобутку, переробки і транспортування корисних копалин, а також будівництві шахт.

У Corum входять 7 заводів та ремонтні майданчики в Україні і Росії, Торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, В'єтнамі й Польщі.

Згідно з даними аудита, проведеного PricewaterhouseCoopers, в 2012 році загальний обсяг продажів склав 312, 7 млн євро. EBITDA - 61, 7 млн євро.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.corum.com.