Corum виготовив новий прохідницький комбайн для ключового клієнта

28 Февраля 2014

Компанія Corum виготовила і відвантажила новий прохідницький комбайн КПД-23 на шахту підприємства «Краснодонвугілля», що входить до Групи «Метінвест».

Особливістю системи управління цього комбайна є можливість запису даних про режими його роботи на флеш-накопичувач, так звана функція «чорного ящика». Це дозволяє точніше аналізувати дані про експлуатацію обладнання. Таким чином, диспетчер шахти, знаходячись на поверхні, отримує на пульт управління повну інформацію про роботу машини.

Фахівцями Corum інформація, отримана з флеш-накопичувача, використовується в подальших розрахунках ТСО (total cost of ownership - Сукупна Вартість Володіння), а також з метою аналізу роботи обладнання в умовах шахти.

Ця модель комбайна обладнана ефективнішою і надійнішою системою освітлення на основі світлодіодів. Виконавчий орган машини оснащений особливо міцними різцями і різцетримачами, що значно підвищує його продуктивність і надійність.

***

Ця модель прохідницького комбайна КПД найбільш успішна. Ще в 2012 році вона отримала Гран-прі на міжнародній виставці «Вугілля Росії та Майнінг».

У серпні 2013 року комбайн встановив рекорд по проходці в Україні, на шахті «Південнодонбаська № 1».

За підсумками 2013 року прохідницький комбайн компанії Corum визнаний одним з кращих серед 39 одиниць техніки подібного типу, яка задіяна на вуглевидобувних підприємствах найбільшого підприємства гірничо-металургійного сектора Республіки Казахстан «АрселорМіттал Теміртау».

Довідка про компанію

Компанія Corum (раніше НВК «Гірничі машини») входить до складу найбільшої в Україні фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ) і є експертом у гірничодобувному бізнесі. Діяльність компанії зосереджена на наданні високотехнологічних комплексних рішень, виробництві та сервісі обладнання в галузі видобутку, переробки і транспортування корисних копалин, а також будівництві шахт. До Corum входять 6 заводів в Україні, ремонтні майданчики в Україні та Росії, Торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, В'єтнамі та Польщі.

Згідно з аудованими даними PricewaterhouseCoopers, у 2012 році загальний обсяг продажів склав 312,7 млн ​​євро. EBITDA – 61,7 млн ​​євро.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.corum.com