Corum впроваджує вимоги Закону України «Про протидію корупції»

Corum впроваджує вимоги  Закону України  «Про протидію корупції»
1 Июля 2015

В квітні 2015 року набрав чинності Закон України «Про протидію корупції», дія якого розповсюджується на компанії, що є учасниками державних тендерів. В коло таких компаній входить і Corum.

Відповідно до нового Закону компаніям необхідно виконати ряд вимог, однією з яких є розробка та впровадження Антикорупційної програми: «комплексу правил, стандартів та процедур щодо виявлення, протидії та попередження корупції в діяльності юридичних осіб» (ст. 62 Закону України «Про протидію корупції»).

В напрямку протидії корупції Corum проводить активну роботу не перший рік. Передусім, це побудова ефективної системи внутрішнього контролю та керування ризиками, впровадження Кодексу корпоративної етики, процедури управління конфліктом інтересів,  а також незалежна інтегрована Лінія Довіри (гаряча лінія). Нині перед компанією стоїть завдання об’єднати всю пророблену роботу в даному напрямку та створити Антикорупційну програму згідно з вимогами законодавства, а потім впровадити її на своїх підприємствах.

Уже реалізовані перші кроки по створенню програми: створено робочу групу та розроблено проект антикорупційної програми. В процесі розробки проекту програми робоча група Corum відвідала внутрішні та зовнішні заходи, присвячені даній тематиці з метою ознайомитись з кращими практиками з впровадження Антикорупційних програм в американських та європейських компаніях.

Наприклад, 22 червня робоча група Corum взяла участь в засіданні Сompliance Club а АСС (Американська торгова палата). Тема заходу «Як побудувати ефективну Антикорупційну програму, яка захистить вашу компанію?» включала ряд актуальних для бізнесу питань:

·         виконання вимог американського антикорупційного законодавства за кордоном;

·         елементи ефективної Антикорупційної програми: очікування західних регуляторів;

·         досвід впровадження Антикорупційної програми в українській компанії.

В четвер 25 червня Corum взяв участь у засіданні робочої групи контрольних служб субхолдингів Групи СКМ з питання імплантації антикорупційних вимог Закону України «Про попередження корупції».

Антикорупційна програма буде прийнята в Corum в найближчий час, з нею будуть ознайомлені всі співробітники шляхом проведення інформаційних зустрічей та публікацій у внутрішніх ЗМІ.