Corum uruchomi platform do montau maszyn drcych

30 2014

Firma Corum organizowaa wspczesny wydzia do montowania maszyn drcych na firmie "Corum wiat grnika" (Charkw). Uruchomienie platformy przygotowano i realizowano zgodnie z Programem dziaa firmy w powstaych warunkach.

"Dzi na podstawie wydajnoci produkcyjnej "Corum wiat grnika" pracownicy "Corum Gorowska Fabryka Maszyn" zakoczyli monta pierwszego kombajnu chodnikowego KPD dla rynku polskiego, zaznaczy Dyrektor Dywizjonu podziemnych robt Ildar Salejew. Aktywnie opanowujemy ten rynek i do rodka roku 2015 planujemy udostpni polskim klientom pi kombajnw chodnikowych.

Wysoki poziom organizacji przemysu montaowego podczas zwiedzania "Corum wiat grnika" odnotowaa polska delegacja firmy KFG Electric System na czele z Prezydentem Marcinem Ptasznym i Dyrektorem Technicznym Marcinem Godnym.

Take zgodnie z Programem dziaa firma wczeniej dokonaa zapasu czci, wzw i czci zamiennych na magazynach, przeoya produkcj szeregu wyrobw nomenklaturowych "Corum Gorowska Fabryka Maszyn" na inne firmy grupy ("Corum wiat grnika", Charkw, "Krzyworoski Zakad Urzdze Grniczych", Krzywy Rg); przygotowano do uruchomienia alternatywn produkcj urzdze czyszczcych.