Corum rozwija sieć dealerską na rynkach zewnętrznych

Corum rozwija  sieć dealerską na  rynkach zewnętrznych
3 Июля 2015

Corum przechodzi do nowej fazy rozwoju kierunku eksportowego: kształtowaniu sieci dealerskiej na rynkach pracy największych  kompanii branży górniczej. Takie podejście pozwala  minimalnymi kosztami rozszerzyć geografię obecności, a także daje kompanie możliwość operatywnego reagowania na potrzeby   rynku na całym świecie.

Są już pierwsze efekty eksportu sprzętu za pośrednictwem wyłącznych przedstawicieli kompanii w Estonii. Na wiosnę 2015 roku na zamówienie kompanii VKG KAEVANDUSED OÜ, Corum wyprodukował i dostarczył sprzęt elektryczny na kwotę powyżej 100 tysięcy Euro. Wyłączne przedstawicieli Corum pracują w Bośni i Hercegowinie, toczą się rokowania z kompaniami w Iranie, Turcji, RPA, Bułgarii i Rumunii.

"Dziś Corum produkuje sprzęt dla 14 największych na świecie holdingów górniczych i sprzedaje sprzęt i usługi w Polsce, Białorusi, Kazachstanie, Rosji, Wietnamie, Chinach. Szanujemy każdy projekt i naszego Klienta. W tym roku poszerzyliśmy instrumenty rozwoju eksportu. Dziś rozpatrujemy możliwości długoterminowej współpracy, i jednorazowych dostaw z wykonywaniem obsługi okresowej w sieci naszych dealerów", - komentuje Dyrektor działu marketingu kompanii Corum,  Dienis Szemiakin.

Corum wysłał do Estonii sześć podstacji transformatorowych . Sprzęt przeznaczony jest do pracy w kopalni łupku. Podstacje są zrobione po indywidualnym zamówieniu i adaptowane dla pracy w warunkach podwyższonej wilgotności. Dla rozszerzenia możliwości funkcjonalnych są ustalone automatyczne wyłączniki (Susоl) i analizator zasilania sieci (DMK).

Informacja o kompanii

Corum Group - jeden z największych producentów sprzętu i dostawców kompleksowych rozwiązań w branzy górniczej.

Dziś Corum Group to: Pion górnictwa podziemnego ; Pion projektów infrastrukturalnych ; Pion górnictwa odkrywkowego, a także kompanie handlowe w Ukrainie, Rosji, Białorusi, Kazachstanie, Wietnamie, Polsce i Chinach.

Kluczowi klienci kompanii - 14 największych  holdingów w branży, w aktywach których znajdują się 150 kopalni i kamieniołomów. Technika Corum pracuje w kopalniach 15 państw świata.

Wskaźniki finansowe, wyniki  pierwszego kwartału 2015 roku : skonsolidowany utarg składa 407,8 mln. UAH. (na 7,7% więcej, od poprzedniego kwartału), EBITDA - 16,9 mln. UAH. (EBITDA margin 4,1). Część eksportu w ogólnej objętości sprzedaży - więcej 30%.

Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie internetowej www.corum.com

Oficjalne przedstawicielstwa w sieciach socjalnych :

Facebook, linkedin, youtube.