Corum Group виходить на ринок Китаю

26 Мая 2014

23 травня «Corum Group» і «SHAN XI TZ COAL MINE WHOLE-SET EQIUPMENT CO., LTD» (Корпорація Тайджун) підписали Протокол про наміри щодо створення спільного підприємства на території Китаю.

Документи підписано під час 18-ої Китайської виставки-ярмарку з торгівлі та інвестицій Західно-Східної співпраці в межах проекту «Економічний пояс Великого шовкового шляху», яка відбулася 23–25 травня в м. Сіань (провінція Шеньсі).

Заплановано, що на першому етапі співпраці на території Китаю буде організовано складання устаткування для китайського ринку, при цьому виробництво основних вузлів для нього буде здійснюватися в Україні. Надалі передбачено поетапне посилення локалізації виробництва, а також постачання обладнання спільного підприємства на ринки інших країн.

Основними продуктами спільного підприємства стануть складові механізованого комплексу для підземного видобутку корисних копалин із використанням технології так званих «довгих стовпів», широко розповсюдженої в Україні. Нагадаємо, що сьогодні таке обладнання виробляється на потужностях Дивізіону підземної розробки Corum Group.

«Сьогодні Китай на законодавчому рівні стимулює більш ефективну розробку надр, у тому числі це стосується і відпрацювання тонких пластів. Наша компанія має 125-річний досвід виробництва та всі необхідні компетенції для створення продуктивного й економічно ефективного обладнання, потрібного для вирішення цього завдання. Це створює добрі перспективи розвитку нашого бізнесу на найбільшому вугільному ринку світу», – зазначив Генеральний директор Corum Group Євген Ромащин.

Підписання Протоколу про наміри стало черговим кроком реалізації стратегії компанії Corum з освоєння нових ринків і направлене на зміцнення торгово-економічного партнерства між Україною і КНР.

Зазначимо, що свої підписи під Протоколом також поставили президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков і директор CCPIT (Китайська рада зі сприяння міжнародній торгівлі) ZHU JIA HUI. Церемонію підписання відвідав посол України в Китаї Олег Дьомін.

Довідка про компанію
Компанія Corum (раніше НВК «Гірничі машини») входить до складу найбільшої в Україні фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ) і є експертом у гірничодобувному бізнесі. Діяльність компанії зосереджена на наданні високотехнологічних комплексних рішень, виробництві та сервісі обладнання в галузі видобутку, переробки і транспортування корисних копалин, а також будівництві шахт.
До Corum входять 7 заводів і ремонтні майданчики в Україні та Росії, торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, В'єтнамі та Польщі.

Згідно з аудованими даними PricewaterhouseCoopers, у 2012 році загальний обсяг продажів склав 312,7 млн євро. EBITDA – 61,7 млн євро.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.corum.com.