Corum Group і Метінвест уклали стратегічний Альянс

25 Марта 2014

1.jpg                         2.jpg
Corum і міжнародна вертикально інтегрована компанія Метінвест підписали угоду про стратегічний Альянс строком на п'ять років. Мета документу - посилення партнерських стосунків, що позитивно відіб'ється на ефективності бізнесу обох компаній.

«Співпраця у рамках Альянсу – це серйозна можливість для розвитку стосунків Corum з Групою Метінвест до рівня довгострокового стратегічного партнерства шляхом глибокого розуміння проблем клієнта і інтеграції в його бізнес» - зазначив Генеральний директор Corum Group Євген Ромащін.

Підписаний документ дає компанії Corum гарантований річний обсяг замовлень устаткування і запасних частин, ріст доходу від сервісного обслуговування, що дозволяє планувати завантаженість потужностей і підвищувати ефективність використання ресурсів.

Критеріями успішності угоди для Метінвеста є зростання ефективності здобичі, зниження витрат на тонну здобичі, впровадження нового продуктивного устаткування; підвищення надійності техніки і рівня безпеки здобичі.

Комплекс заходів, який у рамках Альянсу компанії планують здійснити вже в поточному році, включає п'ять пілотних проектів з ремонту та сервісного обслуговування устаткування для ГЗК Метінвеста, освоєння і постачання нової номенклатури запчастин і техніки для відкритого видобутку.

У рамках цих проектів також заплановані промислові випробування нового устаткування на шахтах об'єднання «Краснодонвугілля» (входить до Групи Метінвест). Детальніше про плюси Альянсу для «Краснодонвугілля» розповів технічний директор об'єднання Володимир Князєв: «Альянс дає нам можливість подавати замовлення на техніку і своєчасно отримувати її. Це важливо, оскільки безпосередньо впливає на виконання виробничої програми в потрібних обсягах і точно в строк. Більше того, в найближчому майбутньому спеціально під наші потреби компанія Corum відкриє консигнаційний склад, що максимально скоротить можливі простої устаткування при необхідності тієї або іншої запчастини. А своєчасне проведення діагностики техніки виробником, яке також обумовлене в умовах Альянсу, дозволить уникнути аварійних простоїв. Усе це, безумовно, позитивно позначиться на виробничих показниках як «Краснодонвугілля», так і Групи Метінвест в цілому».

Нагадаємо, що для компанії Corum це не перша угода про Стратегічний Альянс. У травні минулого року компанія підписала аналогічну угоду з найбільшим енергетичним холдингом України - компанією ДТЕК.

Довідка про компанію

Компанія Corum (раніше НВК «Гірничі машини») входить до складу найбільшої в Україні фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ) і є експертом в гірничодобувному бізнесі. Діяльність компанії зосереджена на наданні високотехнологічних комплексних рішень, виробництві і сервісі устаткування в області здобичі, переробки і транспортування корисних копалини, а також будівництві шахт.

До Corum входять 7 заводів та ремонтні майданчики в Україні і Росії, Торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, В'єтнамі і Польщі.

Згідно даним аудиту PricewaterhouseCoopers, в 2012 році загальний об'єм продажів склав 312, 7 млн. євро. EBITDA - 61, 7 млн. євро.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.corum.com