Пресс-релизы

"Corum Drużkowska Fabryka budowy maszyn" wzięła udział w regionalnym otwartym spotkaniu "Młodzieżowa fala-2015"

"Corum Drużkowska Fabryka budowy maszyn" wzięła udział  w regionalnym otwartym spotkaniu "Młodzieżowa fala-2015"
27 Августа 2015

Przedstawiciele Związku Młodzieży "Corum Drużkowska Fabryka budowy maszyn" wzięli udział w regionalnym otwartym spotkaniu "Młodzieżowa fala - 2015", które odbyło się w dniach 21-25 sierpnia w Swiatogorsku. Przewodnicząca organizacji młodzieżowej podzieliła się swoim doświadczeniem, zaprezentowała projekty, które zostały realizowane w przedsiębiorstwie.

"W ostatnich latach, jako nigdy dotąd brakowało spotkań w celu wymiany doświadczeń liderów młodzieżowego ruchu i przedstawicieli organizacji młodzieżowych. W tym roku, dzięki Urzędu ds rodziny i młodzieży Donieckiej Obwodowej Administracji Państwowej udało się zorganizować spotkanie. Poznaliśmy wiele nowych rozwiązań i narzędzi, które zostały wdrożone w przedsiębiorstwie przez naszych kolegów . Po spotkaniu, pojawiło się dużo pomysłów, które w najbliższej przyszłości planujemy wdrożyć w fabryce" - powiedziała przewodnicząca Związku Młodzieży "Corum Drużkowska Fabryka budowy maszyn" Lilia Seliwanowa.

Związek Młodzieży zakładu działa od16 lat i obecnie liczy około 200 osób. Młodzi pracownicy fabryki aktywnie uczestniczą w organizacji imprez sportowych, przedsięwzięć charytatywnych, pracach społecznych, które odbywają się nie tylko w ramach przedsiębiorstwa, lecz również na poziomie miasta. Działając w trosce o zdrowie pracowników fabryki, na przykład, latem przedstawiciele organizacji przeprowadził kampanię "Jabłko zamiast papierosów." W wyniku przedsięwzięcia zostało zniszczono około 200 papierosów.

W sierpniu Związek Młodzieży "Corum Drużkowska Fabryka budowy maszyn" w ramach programu "Szkoła życia rodzinnego. Kroki do szczęścia rodzinnego" Donieckiej Obwodowej Administracji Państwowej  dostał grant. Projekt jest skierowany na przezwyciężenie kryzysu demograficznego w regionie przyczynia się do rozwoju instytucji rodziny, kształtowaniu kultury wartości rodzinnych i rozpocznie sią jesienią tego roku.

Informacja o przedsiębiorstwie

"Corum Drużkowska Fabryka budowy maszyn" wchodzi do składu firmy Corum i specjalizuje się w produkcji maszyn górniczych. Głównymi produktami przedsiębiorstwa są zmechanizowane obudowy dla przedsiębiorstw górniczych węgla i transport podziemny  Fabryka posiada wieloletnie doświadczenie w branży górniczej i jest znana wśród górników z wysokiej jakości i wydajności charakterystyk produkowanych urządzeń.

Corum Group jest jednym z największych producentów i dostawców zintegrowanych rozwiązań w branży górnictwa.

Corum Group dzisiaj to: Departament rozwiązań dla górnictwa podziemnego; Departament projektów infrastrukturalnych; Departament górnictwa otwartego oraz spółki i przedstawicielstwa na Ukrainie, Białorusi, w Kazachstanie, Rosji, Wietnamie, Polsce i Chinach.

Wśród naszych kluczowych klientów - 14 największych holdingów górniczych, aktywa których składają się z 150 kopalni i kamieniołomów. Urządzenia, produkowane przez Corum pracują w przedsiębiorstwach wydobywczych w 15 krajach.

W pierwszym półroczu 2015 r. skonsolidowane przychody firmy wzrosły o 12,6%, przy czym w pierwszym kwartale wzrost tego wskaźnika wyniósł 7,7%. Wskaźniki finansowe Corum Group (1. półrocze 2015 VS 2/ półrocze 2014): skonsolidowane przychody - 832,7 mln UAH ( + 12,6 %); wartość zawartych kontraktów ponad 938 mln UAH (+6,9%); udział eksportu - 32,5% (+11,1%); udział serwisów - 66,5% (na poziomie poprzedniego wyniku).

Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej www.corum.com

Oficjalne przedstawicielstwa w sieciach społecznościowych: Facebooklinkedinyoutube.