Corum dostarczyo nowe koo liny nonej firmie Norilsk Nickel

20 2015

Pion projektów infrastrukturalnych Corum dostarczy koo liny nonej Ш6А najwikszemu na wiecie producentowi niklu i palladu - MMC Norilsk Nickel.

"Ubiegy rok pod wzgldem produkcji i dostaw kó nonych mona uzna za rekordowy: wynik, to 13 sztuk, w tym dwa o wyjtkowych osigach z zastosowaniem nowych rozwiza technicznych, ktre pozwalaj klientom dwukrotnie zmniejszy czas serwisowania urzdze." - Mwi dyrektor Pionu projektw infrastrukturalnych firmy Corum Wadimir Merzlikin.

W 2014 roku, byo to ju czwarte wyprodukowane i dostarczone koo liny nonej dla staego klienta jakim jest MMC Norilsk Nickel. Co wicej, klient znajduje si w posiadaniu innych urzdze produkcji Corum, wrd, ktrych znajduj si: gwny wentylator kopalni, maszyny transportowe oraz wyposaenie wycigu.

Informacje o kole liny nonej
Urzdzenie przeznaczone jest do wspierania i prowadzenia stalowych lin na skipowych oraz klatkowych urzdzeniach wycigowych. Montowane jest na trzonie wiey szybowej. Posiada konstrukcj spawana lub nitowan i jest produkowane w 11 rozmiarach ze rednic uzwojenia od 2 do 6 metrw dla lin o rednicy od 25 do 65 mm. Na specjalne zamwienie istnieje moliwo produkcji zespou wielokrkw.
Informacja o firmie Corum

Kluczow kompetencj Corum Groum – jest tytu eksperta w przemyle wydobywczym. Dziaalno firmy koncentruje si na dostarczeniu swoim klientom kompleksowych rozwiza o wysokim poziomie technologicznym, produkcji i serwisie urzdze dla grnictwa, przetwrstwie i transporcie kopalin, a take budowie kopalni.

W skad Corum wchodz przedstawicielstwa handlowe, oddziay serwisowe i skady konsygnacyjne na Ukrainie i w Rosji. Nasze przedstawicielstwa handlowe pracuj ju na Ukrainie, w Rosji, Polsce, Kazachstanie i Wietnamie.