Corum dostarczył kombajn chodnikowy do Polski

25 Февраля 2015

23 lutego Departament rozwiązań dla  górnictwa podziemnego firmy Corum dostarczył kombajn chodnikowy KPD do jednego z największych przedsiębiorstw i eksporterów polskiego węgla - spółki Węglowa S.A.

"Polski rynek jest dla nas stosunkowo nowy, lecz obecnie aktywnie rozwijamy go. Tak więc, we wrześni ubiegłego roku w m. Katowice zaprezentowaliśmy dla polskich górników pierwszą jednostkę techniki, natomiast już w lutym bieżącego roku wysłaliśmy trzeci KPD" – zaznacza dyrektor Departamentu rozwiązań dla górnictwa podziemnego Corum Ildar Saleew.

KPD - jest wiodącym urządzeniem chodnikowym firmy Corum, który wielokrotnie pokazał swą niezawodność i wysoką wydajność w różnych krajach. Należy zwrócić uwagę, że kombajn chodnikowy został wyposażony w elektroniczny system wizualizacji, który pozwala kontrolować, a w razie potrzeby, planować prace konserwacyjne różnych węzłów. Poza tym, sterowanie KPD odbywa się za pomocą zdalnego pilotu z wykorzystaniem sygnału radiowego lub poprzez elastyczny kabel. Takie sterowanie daje możliwość operatorowi przebywać w najbardziej wygodnym dla niego miejscu, co wywołuje znaczący wpływ na wydajność końcową sprzętu.

Informacje dotyczące kombajnu chodnikowego KPD

Kombajn chodnikowy KPD jest przeznaczony do niszczenia skał o wytrzymałości do 100 MPa, załadunku i transportu zniszczonej skały podczas rozpracowania wyrobisk różnych kształtów o przekroju od 11 do 30 mkw.

Model wyróżnia się od swoich poprzedników innowacyjnym projektem obrotowego węzła przenośnika, wzmocnioną konstrukcją podstawowych elementów, zwiększonym resursem przekładni wykonawczego węzła oraz szeregiem innych zmian.

Informacja o firmie Corum

Kluczową kompetencją Corum Groum – jest tytuł eksperta w przemyśle wydobywczym. Działalność firmy koncentruje się na dostarczeniu swoim klientom kompleksowych rozwiązań o wysokim poziomie technologicznym, produkcji i serwisie urządzeń dla górnictwa, przetwórstwie i transporcie kopalin, a także budowie kopalni.

W skład Corum wchodzą przedstawicielstwa handlowe, oddziały serwisowe i składy konsygnacyjne na Ukrainie i w Rosji. Nasze przedstawicielstwa handlowe pracują już na Ukrainie, w Rosji, Polsce, Kazachstanie i Wietnamie.

Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej

www.corum.com

Oficjalne przedstawicielstwa w sieciach społecznościowych:

Facebooklinkedinyoutube.