Відправлений на експорт 20-й прохідницький комбайн Corum поставив новий рекорд

7 Апреля 2015

Відправлений на експорт двадцятий прохідницький комбайн Corum (КПД) продемонстрував новий рекорд: на шахті «АрселорМіттал Теміртау» (Казахстан) він пройшов виробку в 220 погонних метрів при середньомісячних темпах проходки по регіону в 130.

«Це вже другий рекорд, встановлений за допомогою прохідницької техніки Corum в Казахстані. В Україні та Росії це обладнання давно зарекомендувало себе перед гірниками. У 2014 році його належним чином оцінили і в Польщі: до середини 2015 ми поставимо польським горнякам вже 4 комбайн», - підкреслив Директор дивізіону підземної розробки Corum Ільдар Салеев. - «Зазначу, що компанія активно розвиває експортний напрям. За п'ять років частка експорту в структурі продажів Corum збільшилася з 5% до 23%. У планах на 2015 рік збільшити її до 40% ».

Нагадаємо, що в 2013 році КПД двічі встановив рекорд з проходки в Україні - на шахті «Південнодонбаська № 1». Також, за підсумками року він визнаний одним з кращих серед 39 одиниць техніки подібного типу, яка задіяна на вугледобувних підприємствах «АрселорМіттал Теміртау».

Довідка про прохідницький комбайн КПД

Прохідницький комбайн КПД - призначений для руйнування гірського масиву з міцністю порід до 100 МПа, навантаження і транспортування зруйнованої гірської породи при проходці підготовчих виробок різної форми перетином від 11 до 30 кв. м. Модель вигідно відрізняється від своїх попередників інноваційною конструкцією поворотної секції конвеєра, посиленою металоконструкцією основних елементів, збільшеним ресурсом редуктора виконавчого органу та рядом інших змін. Комбайн оснащений електронною системою візуалізації, яка дозволять контролювати і, при необхідності, планувати профілактичні роботи різних вузлів. Крім того, управління КПД здійснюється за допомогою виносного пульта з використанням радіосигналу або гнучкого кабелю. Це дозволяє машиністу знаходитися в найбільш зручному для нього місці, що в кінцевому результаті впливає на продуктивність техніки в цілому.

Довідка про компанію

Ключовою компетенцією Corum Group є експертиза в гірничодобувному бізнесі.

Діяльність компанії зосереджена на наданні високотехнологічних комплексних рішень, виробництві та сервісі обладнання в галузі видобутку, переробці і транспортуванні корисних копалин, а також будівництві шахт.

У Corum входять заводи, ремонтні та збиральні майданчики в Україні та Росії, Торгові компанії в Україні, Росії, Казахстані, Польщі та В'єтнамі.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті www.corum.com