Із початку року більше 100 студентів пройшли практику на заводі «Корум Світло шахтаря»

13.07.2015

«У нас давно налагоджена схема підготовки нових кадрів. Студентів ми запрошуємо спочатку на ознайомчі екскурсі, потім молоді люди приходять на виробничу та переддипломну практики. В такий спосіб ми підтримуємо навчальну базу та готуємо молоду зміну. Щорічно приймаємо на практику близько 300 студентів різних спеціальностей. Наприклад, в травні та червні нинішнього року з числа практикантів ми прийняли на роботу чотирьох станочників», - відмітив директор «Корум Світло Шахтаря» Олександр Ковальчук.

Підприємство активно співпрацює з вишами, проводить «круглі столи», приймає участь в погодженні програми навчання, програми для проходження практики, адаптуючи її під виробництво заводу. Деякі спеціальності, наприклад, обрубник, формувальник ручної та машинної формовки, моделювальник металевих та дерев’яних моделей, копровик «Корум Світло шахтаря» готує самостійно, оскільки навчальні заклади не випускають спеціалістів даних напрямків. З цією метою на базі «Корум Світло шахтаря» свого часу було створено навчально-курсовий комбінат, де співробітників навчають власними силами. Підприємство отримало та підтвердило ліцензію на професійно-технічне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації кадрів.

Теоретичну та практичну підготовку кадрів проводять технологи та металурги підприємства, досвідчені виробничники. До речі, за перше півріччя 2015 року професійне навчання тут пройшли більше двохсот осіб.

Довідка

«Корум Світло шахтаря» входить до складу Дивізіону підземної розробки компанії Corum. Підприємство спеціалізується на виробництві скребкових конвеєрів та перевантажувачів, подрібнювачів  та ін. В середині липня 2014 року на заводі організували цех по комплектуванню очисної та прохідницької техніки. На заводі працюють порядку тисячі шестиста осіб.

Corum Group – один із найбільших виробників обладнання та постачальників комплексних рішень в області гірничого видобутку.

Corum Group сьогодні це: Дивізіон підземної розробки; Дивізіон інфраструктурних проектів; Дивізіон відкритої розробки. А також торгові компанії та представництва  в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані, В’єтнамі,  Польщі та Китаї.

Ключові клієнти компанії – 14 найкрупніших добуваючи холдингів, активи яких нараховують 150 шахт та кар’єрів. Техніка Corum працює на гірничих підприємствах в 15 країнах світу.

Фінансові показники за результатами першого кварталу 2015 року: консолідована виручка склала 407,8 млн. грн. (на 7,7% більше, ніж в попередньому кварталі), EBITDA - 16,9 млн. грн. (EBITDA margin 4,1). Частка експорту в загальному об’ємі продажів – понад 30%.

Додаткова інформація на сайті www.corum.com

Офіційні представництва в соціальних мережах

Facebooklinkedinyoutube.