Вищий дивізіон. НВК «Гірничі машини» запровадила нову організаційну структуру

14.03.2012

«Проаналізувавши бізнес-моделі найбільш успішних міжнародних машинобудівних компаній, ми прийшли до рішення про перехід до дивізіональної структури. Нова структура дозволить підвищити ефективність взаємодії між конструкторами, інженерами, співробітниками, що працюють з клієнтами, і, в кінцевому підсумку, оптимізувати витрати», – підкреслив Євген Ромащин, Генеральний директор НВК «Гірничі машини».

Оскільки R&D блок увійшов до дивізіону, то роль Інженерно-технічного центру «Гірничі машини» трансформувалася.

«У віданні ІТЦ залишається підтримка розробок, інженерні розрахунки, лабораторні випробування, індустріальний дизайн, проектні роботи, стандартизація. Окремий підрозділ почне займатися співпрацею з проектними інститутами та вишами з проведення нових досліджень», – зазначив Ільдар Салєєв, Директор зі стратегії та інвестицій НВК «Гірничі машини».

Директором Дивізіону обладнання для відкритих гірничих робіт призначено Сергія Рибалка, який 25 років пропрацював на Новокраматорському машинобудівному заводі. Обіймав посади начальника цеху металоконструкцій і директора виробництва гірничорудного і ковальсько-пресового устаткування. В останні роки пан Рибалко був офіційним представником підприємством «Сизраньтяжмаш» в Україні. У пана Рибалка два дипломи про вищу освіту за спеціальностями «інженер-механік» та «економіст», ступінь кандидата технічних наук (з 2008 р.). У 2009 р. отримав орден «За заслуги III ступеня».

Директором Дивізіону очисного та прохідницького обладнання призначено Олександра Ковальчука. До приходу до НВК «Гірничі машини» пан Ковальчук 34 роки працював на заводі «Світло шахтаря», де пройшов шлях від майстра механічної ділянки до головного інженера підприємства. Пан Ковальчук отримав кваліфікацію «гірничого інженера-механіка» в Новочеркаському політехнічному інституті.