Вентилятори «Гірничих машин» працюватимуть у зоні вічної мерзлоти

18.12.2012

Два відцентрові вентилятори головного провітрювання ВЦД 42,5, один із яких – із комплектом засобів реверсування і перемикання повітряного струменя – виготовлено для шахти «Воркутинська».

Устаткування Компанії забезпечить у діючих гірничих виробках атмосферу з параметрами, необхідними для ведення гірничих робіт. При цьому використання системи регулювання частоти обертання електродвигуна гарантує високу економічність роботи в широкому діапазоні вентиляційних режимів.

Як зазначив Ігор Фоменко, Директор з маркетингу та продажів НВК «Гірничі машини», «співпраця з «Воркутауголь» має довгостроковий характер. «Гірничі машини» готові запропонувати шахтарям Воркутинського геолого-промислового району широкий вибір устаткування, а також забезпечити сервіс використовуваної техніки».

Довідка «Вентилятор відцентровий»

Забезпечує подавання повітря в шахту. Може застосовуватися в системах вентиляції великих підприємств металургійної, хімічної, текстильної та інших галузей промисловості (наприклад, у доменних, ливарних, прокатних та інших цехах). Для експлуатації цього обладнання на поверхні шахти споруджується спеціальна будівля – вентиляторна.

Вентилятор ВЦД-42, 5 характеризується максимальним статичним ККД – 0,87 (найвищий показник у лінійці відцентрових і осьових вентиляторів виробництва НВК «Гірничі машини»). Частота обертання на хвилину складає від 125 до 500 обертів. Потужність електродвигуна 2х3150 кВт. Маса вентилятора без електрообладнання складає 71 тонну.

Більш детальну інформацію про обладнання можна отримати тут.