Від Львова до Забайкалля: «Гірничі машини» об'єднали гірників України та Росії

31.10.2012
На третю щорічну конференцію, проведену під егідою «Гірничих машин», приїхало більше 80 експертів гірничодобувної галузі України та Росії, що представляли найбільші підприємства з видобутку кам'яного вугілля, залізної руди і калію. Актуальність доповідей, заявлених організаторами в діловій програмі, і можливість отримати розширені консультації від розробників і виробників обладнання, залучили фахівців із таких далеких регіонів Росії, як Красноярськ, Урал і Забайкальський край. На їхню думку, варто було подолати тисячі кілометрів і зміну часових поясів заради можливості обмінятися досвідом експлуатації та обслуговування сучасної гірничодобувної техніки.

Доброю традицією стало розпочинати конференцію звітом про впровадження пропозицій, висловлених шахтарями на минулій зустрічі. Наприклад, співробітники «ДТЕК Ровенькиантрацит» запропонували посилити плиту і кріплення кронштейна БСП на очисному комбайні КШ1КГУ. Завдяки рекомендаціям шахтарів «Макіїввугілля» на комбайні КДК500 було розроблено нову конструкцію енергоблока зі введенням короткозамикача замість роз'єднувача.

«Шахтарі бачать, що для нас конструктивний діалог – це не просто гарні слова. Всі висловлені пропозиції, ідеї стають приводом для серйозної роботи наших інженерів-конструкторів. І якщо зауваження варті уваги, а гірники, як правило, говорять про найголовніше і найважливіше, то ми їх впроваджуємо. Тому велике спасибі їм за активну позицію. Разом ми зможемо досягти багато чого», – зазначив Ігор Фоменко, Директор з маркетингу та продажів НВК «Гірничі машини».

Нововведенням конференції 2012 року стало проведення сесії з обладнання для відкритих гірничих робіт. Зокрема, було представлено програму з модернізації роторних екскаваторів, що зацікавила представників ПЕКК (СЭУК). Гірники і фахівці НВК «Гірничі машини» обговорили питання поточної експлуатації та сервісного обслуговування низки виробів (перевантажувачі, відвалоутворювачі, конвеєри стрічкові кар'єрні та ін.), що випускаються компанією.