Успішний дебют «Гірничих машин» на ринку публічних запозичень

19.12.2012

Успішно завершено розміщення першого випуску облігаційної позики обсягом 250 мільйонів гривень, емітованої ПАТ «Дружківський машинобудівний завод» (НВК «Гірничі машини»).

«Успішне відкрите розміщення першого випуску облігацій – важливий етап формування публічної кредитної історії компанії і підтвердження високого ступеня її кредитоспроможності, а також довіри інвесторів», – заявила Марина Гращенкова, Керівник Департаменту корпоративних фінансів НВК «Гірничі машини».

Залучені кошти буде направлено на збільшення обсягів виробництва, оновлення і ремонт наявних виробничих потужностей, а також на поповнення оборотних коштів емітента.

Нагадаємо, розміщення облігацій проходило п'ятьма серіями по 50 млн грн кожна. Термін обігу паперів – 3 роки, ставка прибутковості складає 18% річних. Виплати купонного доходу проводитимуться емітентом щокварталу. Випуск зареєстровано Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку 25 жовтня 2012 року. Андеррайтер угоди – «Альтана Капітал». Розміщення облігацій пройшло на ПАТ «Фондова біржа» ПФТС».