Український прорив: НВК «Гірничі машини» виходить на ринок В'єтнаму

22.05.2012

«Для нашої компанії в'єтнамський ринок – один із ключових відповідно до нашої Стратегії. Упродовж найближчих чотирьох років В'єтнам має намір збільшити видобуток вугілля до 75 мільйонів тонн на рік. При цьому зростання видобутку на 35 мільйонів тонн від поточного рівня забезпечуватиметься за рахунок підземного видобутку. Підписана угода з найбільшою національною компанією дозволить нам посилити присутність у В'єтнамі і слугує додатковим підтвердженням високого експортного потенціалу українського обладнання та наукових розробок в галузі вуглевидобутку», – зазначив Євген Ромащин, Генеральний директор НВК «Гірничі машини».

Роботи з будівництва стовбурів здійснюватиме безпосередньо «Луганськпідзембуд», фахівці якої мають більш ніж 20-ти річний досвід шахтобудівних робіт на ринку Південно-Східної Азії. Науковим консультантом виступить Національний гірничий університет (Дніпропетровськ). НГУ також розробить і проведе програму навчання в'єтнамських співробітників, які будуть брати участь у будівництві, роботи з проходження подібних стовбурів і правил експлуатації обладнання НВК «Гірничі машини».

«Ми раді, що нашим партнером у будівництві важливих для держави об'єктів став консорціум на чолі з компанією НВК «Гірничі машини». Українська сторона має низку переваг, які зумовили наш вибір на її користь: успішний досвід, перевірені технології, наукова підтримка та надійне обладнання. Сподіваюся, що наша подальша співпраця не тільки принесе економічну вигоду, а й зміцнить і україно-в'єтнамські відносини на найвищому рівні», – заявив представник VINACOMIN-Underground Mine Construction Company No.1 пан Pham Dyc Hiem.

VINACOMIN

Vietnam National Coal and Mineral Industries Group – єдина у В'єтнамі компанія з видобутку вугілля, нікелю, алюмінію, залізної руди та інших корисних копалин, яка на 100% належить державі. Річний видобуток вугілля складає 40 мільйонів тонн.

«Луганськпідзембуд»

Компанія здійснює будівництво шахт для видобутку корисних копалин. «Луганськпідзембуд» має великий досвід будівництва шахт, у тому числі надкатегорійних щодо метану, небезпечних щодо суфлярних виділень, нафтогазопроявів, небезпечних щодо раптових викидів вугілля, породи і газу, небезпечних щодо вибухів вугільного пилу, схильних до самозаймання вугільних пластів, а також у проходженні вертикальних стовбурів не тільки в Україні, але також за кордоном (у тому числі в Індії).