Стабільний прогноз для «Гірничих машин»

05.10.2012

Експерти одного з найбільш авторитетних рейтингових агентств України – «Українського кредитно-рейтингового агентства» – оцінили підсумки розвитку НВК «Гірничі машини» за останні роки, присвоївши кредитний рейтинг uaАА- одному із заводів компанії – ПАТ «Дружківський машзавод».

Для НВК «Гірничі машини» це був перший досвід роботи з рейтинговими агентствами, і досягнутий результат – присвоєння довгострокового інвестиційного рейтингу – характеризує компанію як перспективний бізнес, що володіє високою кредитоспроможністю. Як було зазначено фахівцями «Українського кредитно-рейтингового агентства», завдяки власному інжинірингу, міжнародній сертифікації якості та широкій номенклатурі продукції, що випускається, виявилося можливим забезпечити стабільний і стійкий попит на неї з боку найбільших вітчизняних і зарубіжних споживачів. Зокрема, обсяги експорту збільшилися за останні 2 роки в 26 разів і склали 17,8% у виторгу холдингу за 2011 р. У планах НВК «Гірничі машини» – збільшення постачання на світові ринки ще в 5 разів до 2016 р. Загалом, за підсумками роботи в 2011 р., виторг холдингу склав 225 млн доларів США, збільшившись на 31% порівняно з попереднім роком.

Андрій Коноплястий, директор аналітичного департаменту компанії «Українське кредитно-рейтингове агентство», зазначив, що НВК «Гірничі машини» «володіє довгостроковою бізнес-стратегією і достатньою фінансовою стійкістю. Тут працює сильний менеджмент, котрий чітко уявляє, у яких напрямках розвивати бізнес». Саме ці причини стали вагомими аргументами на користь присвоєння одному із заводів компанії інвестиційного рейтингу.

«Отримання і підтримка рейтингу – це відповідальний процес, що вимагає від компанії чіткої бізнес-стратегії та системної роботи з розкриття інформації, – прокоментувала Марина Гращенкова, Керівник Департаменту корпоративних фінансів НВК «Гірничі машини». – Ми свідомо обрали «Українське кредитно-рейтингове агентство». Воно користується репутацією жорсткого і справедливого оцінювача, що підвищує значущість досягнутого результату. Перед нашою компанією стоять високі цілі, і присвоєння рейтингу uaАА- є не тільки підтвердженням правильності обраного нами шляху розвитку, але і значущим індикатором для національних і міжнародних інвесторів».