Підприємства НВК «Гірничі машини» значно збільшили в 1-му півріччі 2011 р. виробничі показники й експортні продажі

05.10.2011

Так, очисних комбайнів було випущено на 41% більше, скребкових конвеєрів – на 42%, трансформаторних підстанцій – на 60%, секцій механізованого кріплення – на 85%. Найбільше зростання виробництва зафіксовано щодо насосних станцій (138%) і стрічкових конвеєрів (383%).

Удвічі збільшилася частка експортних продажів у загальній структурі виторгу, склавши 11,4%. Серед країн, до яких здійснювалися постачання обладнання, на першому місці знаходиться Росія. Далі йдуть Казахстан, Білорусь і Вірменія.

Показник

Один.вим.

Період

6 міс. 2010р.

6 міс. 2011р.

Відхилення

од.вимір.

Виробництво

63,4% *

Продуктивність праці на 1 працівника

Промислово-виробничого персоналу

18,8

12,90%

Основного виробничого робітника

60,1

13,80%

* 63,4% зростання виробничих показників досягнуто за рахунок більш ефективної організації виробничого процесу і збільшення портфеля замовлень із боку гірничодобувних підприємств України та ближнього зарубіжжя.

У другому півріччі 2011 року очікується підвищення реалізації за рахунок, насамперед, продукції «Горлівського машинобудівника» і «Криворізького заводу гірничого обладнання», який перейшов в оперативне управління НВК «Гірничі машини» у серпні 2011 року, оптимізації продуктової лінійки і збільшення обсягу продажів Торгової компанії.