Офіційна позиція Corum щодо захоплених підприємств на окупованих територіях

23.06.2015
Так, у серпні 2014 ми втратили контроль над підприємствами «Корум Донецгормаш» і «Корум Горлівський машинобудівний завод», а з «5» грудня 2014 компанія не контролює «Корум Донецький енергозавод» унаслідок захоплення його представниками «ДНР».

Співробітникам, які працювали на цих виробничих майданчиках, було запропоновано виїхати і працевлаштуватися на інших заводах компанії («Корум Світло шахтаря», м.Харків; «Корум Криворізький завод гірничого обладнання», м. Кривий Ріг; «Корум Дружківський машинобудівний завод», м Дружківка). Разом з сім'ями було переміщено, забезпечено житлом і харчуванням близько 1500 чоловік, роботою - 830. Співробітники, які відмовилися виїжджати з окупованої території і продовжити роботу на інших виробничих майданчиках компанії, були розраховані згідно законодавства України зі всіма відповідними виплатами.

Виробництво обладнання з захоплених підприємств було перенесено на інші майданчики компанії, зокрема «Корум Дружківський машинобудівний завод» і «Корум Світло Шахтаря».