Облігаційний дебют «Гірничих машин»

06.11.2012

П'ятого листопада відбулося розміщення першого випуску облігаційної позики, емітованої підприємством, що входить до НВК «Гірничі машини». Обсяг першого випуску – 50 млн гривень (6,1 млн доларів США). Всього, до середини грудня 2012 року, буде здійснено розміщення 5 випусків облігаційної позики на загальну суму 250 млн гривень, що складає трохи більше 30,6 млн доларів США за поточним курсом валют (обсяг кожного з випусків – 50 тис. облігацій номіналом 1 тис. гривень або 122,5 доларів США кожна). Термін розміщення три роки, ставка – 18% річних. Виплати проводитимуться щоквартально.

Випуск зареєстровано Національною комісією з цінних паперів і фондового ринку 25 жовтня 2012 року. Андеррайтер угоди – «Альтана Капітал». Розміщення облігацій пройшло на ПАТ «Фондова біржа «ПФТС».

«Дебютний випуск облігацій – це важливий крок для нашої компанії. Ми продовжуємо формувати позитивну кредитну історію компанії і готові до високого ступеня прозорості та відповідальності перед інвесторами, яка пов'язана із залученням коштів на ринках капіталу», заявила Марина Гращенкова, Керівник Департаменту корпоративних фінансів НВК «Гірничі машини». На її думку те, що учасники ринку проявили великий інтерес до розміщення, свідчить про позитивну оцінку якості роботи менеджменту компанії з боку експертів і аналітиків та їхню впевненість у позитивній динаміці подальшого розвитку «Гірничих машин». Залучені кошти будуть спрямовані на збільшення обсягів виробництва, оновлення і ремонт наявних виробничих потужностей, а також на поповнення оборотних коштів.