НВК «Гірничі машини» завершила операцію з продажу Свердловського машинобудівного заводу

03.07.2012

Новим власником заводу стало науково-виробниче приватне підприємство «УПЕК» (м. Луганськ). За рішенням сторін, більш детальна інформація щодо угоди не розголошується.

«Рішення про продаж заводу було прийнято, оскільки виробничі потужності цього підприємства є надлишковими для компанії «Гірничі машини». Зараз у нас є можливість проводити аналогічні роботи (ремонт гірничошахтного обладнання) з більшою ефективністю на інших наших підприємствах, наприклад, на Дружківському і Каменському машинобудівних заводах. При цьому ми свідомо пішли на пошук альтернативного інвестора з метою збереження заводу як одного з великих роботодавців регіону», – підкреслив Генеральний директор НВК «Гірничі машини» Євген Ромащин.

За словами керівництва, стратегічним напрямком НВК «Гірничі машини» залишається розвиток бізнесу на глобальному ринку гірничодобувного обладнання, успіх цього завдання досягається шляхом підвищення ефективності бізнес-процесів, концентрації на профільних функціях і зменшення частки непрофільних та надлишкових активів у структурі компанії.