НВК «Гірничі машини» впроваджує сучасні технології проектування

17.04.2012

Технології наскрізного проектування та паралельного інжинірингу, які використовуються підприємствами НВК «Гірничі машини», включають в себе побудову системи з ефективним передаванням результатів конкретного етапу проектування відразу на всі наступні етапи, а також одночасну розробку виробу, його виготовлення, і навіть способи і засоби подальшої підтримки експлуатації обладнання.

Нововведення стали можливими завдяки активній модернізації виробничих потужностей активів НВК «Гірничі машини», зокрема, оновленню верстатного парку заводів обладнанням з ЧПК (числовим програмним керуванням).

«Впровадження системи «Наскрізного проектування», а згодом і перехід до «Паралельного інжинірингу», дозволять значно підвищити якість, скоротити терміни не тільки розробки, а й технологічної підготовки виробництва нового обладнання. В основі технології паралельного інжинірингу лежить ідея суміщеного проектування продукції, а також процесів підготовки виробництва та виготовлення, яку координує спеціальна команда розробників, серед яких – конструктори, технологи, виробничники», – підкреслює керівник Департаменту інформаційних технологій Інженерно-технічного центру «Гірничі машини» Андрій Денисов.

За словами фахівців НВК «Гірничі машини», застосування нових інформаційних технологій гарантує врахування всіх вимог замовника до продукції, що виготовляється, з моменту проектування до використання в роботі.