НВК «Гірничі машини» виготовила обладнання для нової лави в Ростовській області (Росія)

11.03.2013

Випуск лавового конвеєра СП326, а також штрекового конвеєра СП251.13 і перевантажувачів стали фінальним акордом у межах комплексної програми з оснащення нової лави сучасним і високоефективним обладнанням виробництва НВК «Гірничі машини».

Вже відвантажено шахтарям 172 секції механізованого кріплення 09ДТ, оснащені електрогідравлічною системою керування від одного з провідних німецьких виробників, що дозволяє повністю автоматизувати процес підтримки та керування лави у привибійному просторі. Лавокомплект укомплектований інфрачервоним датчиками положення секцій і вбудованими світлодіодними ліхтарями, а також підземним комп'ютером. Гарантійний термін експлуатації складе 18 місяців, а ресурс до першого капітального ремонту – 10 тис. циклів пересування.

У січні шахтоуправління «Обуховське» отримало буронавантажувальну машину (БПР), що дозволяє збільшити темпи проведення підготовчих гірничих виробок буропідривним способом, й очисний комбайн УКД400, обладнаний системою дистанційного керування за допомогою радіопульта, що підвищує безпеку роботи шахтарів у вибої.

Шахтоуправління «Обуховське» входить до числа найефективніших вугільних підприємств Ростовської області. Виробнича потужність – приблизно 1,7 млн тонн високоякісного антрациту на рік. Обсяги виробництва в 2012 році склали 388 тис. тонн вугілля.

На думку Ігоря Фоменка, Директора з маркетингу та продажів НВК «Гірничі машини», використання сучасної техніки для оснащення нової лави дозволить забезпечити продуктивність на рівні 2.5 тис. т вугілля на добу і поліпшити умови праці у вибої».

Своєрідним подарунком від НВК «Гірничі машини» шахтарям стала змонтована на Каменському машинобудівному заводі (входить до НВК «Гірничі машини») міні-лава з 12 секцій механізованого кріплення. Крім того, до складу презентаційного комплексу, що дозволяє проводити практичні заняття з фахівцями ш/у «Обуховське», демонструючи їм процес складання, монтажу та зв’язування обладнання, входить і очисний комбайн УКД400. Як зазначив Ігор Фоменко, фахівці НВК «Гірничі машини» підготували спеціальні навчальний курс для шахтарів, щоб дати максимум інформації про особливості роботи на новому обладнанні.

Наразі НВК «Гірничі машини» також працюють над виконанням замовлення для комплектації ще однієї лави в цьому ж шахтоуправлінні. Вже вироблено вибійний і штрековий конвеєри. На «Дружківському машзаводі» (входить до НВК «Гірничі машини») триває складання 50 секцій механізованого кріплення ДТ з BD-системою керування і двох секцій сполучення УКС. До складу комплексу увійде також очисний комбайн УКД 200-250.