НВК «Гірничі машини» створила власний інженерно-технічний центр для проектування нових зразків гірничошахтного обладнання

08.10.2010
Генеральним директором інженерно-технічного центру призначено Віктора Павловича Кучму, який пройшов шлях від інженера-конструктора до головного конструктора й головного інженера на найбільших машинобудівних заводах України.

Основною метою створення ІТЦ НВК «Гірничі машини» є повне обслуговування потреб підприємств компанії в конструкторсько-технологічній підготовці виробництва. Насамперед, створення принципово нових зразків техніки в усіх напрямках продуктових груп (очисні комбайни, секції механізованого кріплення, прохідницькі машини, скребкові й стрічкові конвеєри, підіймальні машини, вентиляторне обладнання, лебідки, шахтний транспорт, електрообладнання, обладнання для відкритих гірничих робіт) та поєднанні в одне ціле комплексу обладнання для гірничої промисловості.

В ІТЦ буде впроваджено наскрізну систему проектування, яка дозволить оптимізувати роботу конструкторів і суттєво підвищити якість підготовчої роботи у процесі виробництва обладнання.

ІТЦ НВК «Гірничі машини» планує сконцентрувати зусилля найкращих конструкторів гірничошахтного обладнання. Для досягнення цієї мети ІТЦ НВК «Гірничі машини» впровадить ефективну систему мотивації співробітників та розвитку молодих фахівців. Заплановано, що штат ІТЦ НВК «Гірничі машини» включатиме приблизно 700 співробітників. Початкові інвестиції у створення та розвиток центру складуть більше 30 мільйонів гривень.