НВК «Гірничі машини»: сервіс і експорт – драйвери зростання

16.11.2012
Внутрішній ринок забезпечив 84% виторгу. Продажі зарубіжним клієнтам збільшилися на 68% порівняно з аналогічним періодом минулого року і досягли 315 мільйонів гривень. Базовими зовнішніми ринками збуту стали Росія, Казахстан, Білорусь і В'єтнам. У двох перших успішно працюють торгові компанії, а в азіатській країні реалізовується масштабний проект із будівництва двох шахтних стовбурів для компанії VINACOMIN.

Фокусування у межах п'ятирічної бізнес-стратегії на розвитку сервісного обслуговування і запуск ремонтних виробництв очисної, прохідницької техніки і секцій механізованого кріплення принесли холдингу 130 мільйонів гривень (+261% до 9 місяців 2011 р.).

Інвестиційна програма Компанії була орієнтована на створення ремонтних виробництв, розвиток і модернізацію виробничих потужностей із випуску очисної та прохідницької техніки, а також придбання контрольно-вимірювального обладнання, що забезпечує дотримання стандартів якості випущеної продукції. Обсяг інвестицій перевищив 68 мільйонів гривень.