НВК «Гірничі машини» провела науково-практичну конференцію «Інновації в гірничошахтному обладнанні» у межах 15-ї виставки Mining World Russia

11.05.2011
Відкрив конференцію заступник Директора з маркетингу та продажів Валерій Крупицький, який виступив із доповіддю «Переваги співпраці вугільних підприємств з НВК «Гірничі машини». Ключове обладнання для російських шахт». «Серед переваг, які отримують російські видобувні підприємства при співпраці з нашою компанією, виділю кілька. Це комплексне постачання обладнання від одного постачальника і забезпечення своєчасного гарантійного сервісного обслуговування», – підкреслив Валерій Крупицький.

Учасникам конференції було презентовано ключове обладнання для російського ринку: очисний комплекс МДТ, прохідницькі машини ККД і МПР, машини підіймальні барабанні, підстанції трансформаторні КТПВ, вентилятори головного провітрювання, лебідки ЛВУ25 і ЛВ45, шахтний транспорт і роторні екскаватори. Про удосконалення прохідницької техніки та про прогресивний очисний комплекс для тонких вугільних пластів розповів Віктор Кучма, Генеральний директор Інженерно-технічного центру «Гірничі машини»: «Модернізовані прохідницькі комплекси для швидкісного проведення виробок дозволяють забезпечити темпи їх проведення до не менш ніж 20 метрів на добу, збільшити коефіцієнт машинного часу комбайна з 0,35 до 0,6, а також максимально виконувати правила техніки безпеки під час виконання робіт».

В ІТЦ «Гірничі машини» вже вдосконалені прохідницький комбайновий комплекс, буронавантажувальний комплекс, прохідницькі комбайни КПР, ККД, КПУ, буронавантажувальна машина БПР і піддирно-навантажувальна машина МПР.

Нові прохідницькі комбайни охоплюють практично весь діапазон гірничо-геологічних умов шахт України та Росії. Нові виконання комбайнів забезпечують можливість оперативного оснащення комбайнів навісним і причіпним обладнанням у різній комплектації для комплексного вирішення всіх питань прохідницького циклу.

Серйозна робота була проведена конструкторами ІТЦ «Гірничі машини» з модернізації очисного комплексу для виймання тонких пластів у складі комбайн УКД400, механізоване кріплення 09ДТ та скребковий конвеєр СП26У-64, який дозволяє досягти показника видобутку в тонких і особливо тонких вугільних пластах (0,8 – 1,2 м) до 5000 тонн на добу, а на пластах потужністю 2 м – до 10 тисяч тонн. Ресурси конвеєра і комбайна дозволяють відпрацювати панель не менше 1000 м або 1 млн тонн вугілля. Можливість керування комбайном зі штреку і через радіоканал, а також електрогідравлічна система керування кріплення й безланцюгова система подавання дозволяють значно підвищити безпеку робіт в очисному вибої.

Завершив сесію доповідей Едуард Назаров, Директор компанії «Гірничі машини – Система якості», який розповів про систему найсуворішого контролю якості, яка запроваджена на підприємствах компанії «Гірничі машини».

«Компанія «Гірничі машини – Система якості» забезпечує весь необхідний комплекс досліджень: від вхідного контролю сировини та комплектовання до фінального приймання виробу. На цей момент триває сертифікація заводських лабораторій, атестація персоналу, впровадження ефективних методів контролю, придбання сучасного контрольно-вимірювального обладнання. Ми також залучаємо як партнерів відомі міжнародні інспекторські компанії для контролю якості. Особливо хочу підкреслити, що ми видаємо сертифікат якості продукції не тільки на кожен готовий виріб, але й на окремі вузли і деталі. Це підтверджує справжність виробленої продукції та відповідність її всім стандартам якості», – підкреслив Едуард Назаров. Сертифікати якості нового зразка мають високий ступінь захисту і є документами суворої звітності. Кожен бланк має свій унікальний порядковий номер. Сертифікат засвідчується печатками виробника та компанії «Гірничі машини – Система якості». Після завершення доповідей учасники поставили запитання спікерам компанії «Гірничі машини» й отримали на них розгорнуті відповіді. Наступний подібний захід для нинішніх і потенційних клієнтів компанія «Гірничі машини» проведе у межах виставки «Вугілля Росії та Майнінг 2011», яка пройде з 7 до 10 червня в Новокузнецьку (Кемеровська область, Росія).