НВК «Гірничі машини» представить найкраще обладнання на виставці «Вугілля Росії та Майнінг»

30.05.2012
Механізоване кріплення 2ДТР розроблено фахівцями НВК «Гірничі машини» спеціально для шахт зі складними гірничо-геологічними умовами. Кріплення призначене для механізації процесів підтримки покрівлі у привибійному просторі лави, керування покрівлею повним обваленням, а також для пересування конвеєра на вибій при відпрацюванні пологих пластів потужністю 1,8-3,5 м у шахтах, небезпечних щодо газу і пилу, до надкатегорійних включно. Головними перевагами 2ДТР є висока носійна здатність секцій (понад 850кН/м2); подвійний прохід між конвеєром і секціями кріплення у вихідному положенні; жорстка основа типу «катамаран» із активним механізмом підіймання, гідропатрон якого розвантажений від бічних зусиль, що полегшує переміщення кріплення на м'якому ґрунті. Крім того, наявність підтискного вибійного щита забезпечує безпеку роботи в умовах пластів потужністю понад 2,5 м.

Очисний комбайн нового покоління КДК500 призначений для відпрацювання пластів потужністю 1,35-3,55 м. КДК500 оснащений безланцюговою системою подавання на базі частотно-регульованого електропривода, що забезпечує швидкість переміщення до 20 м/хв. Дистанційне керування забезпечує акустичний контроль роботи комбайна поза зоною його видимості, а також безперервно перевіряє концентрацію метану і місце розташування в лаві. Аналіз роботи очисних вибоїв із використанням КДК500 показує стійкий приріст стабільного середньодобового видобутку, до 6697 т/добу, і підвищену більш ніж удвічі продуктивність праці. Наразі комбайн КДК500 з підвищеною до 700 кВт енергооснащеністю привода виконавчих органів успішно експлуатується в ТОВ «Шахтоуправління «Садкінське».

Прохідницька техніка буде представлена модернізованим комбайном ККД. Основними особливостями конструкції модернізованого комбайна сьогодні є: застосування абсолютно нової конструкції поворотної секції конвеєра, яка виключає застосування гнучких листів; наявність системи примусового змащування підшипників швидкохідних валів у редукторі виконавчого органа; наявність установки для охолодження робочої рідини. На цей момент у шахтах України та країн СНД успішно експлуатуються більше 40 машин.