НВК «Гірничі машини» повністю укомплектувала лаву для шахти «1/3 Новогродівська»

25.05.2012

«Наша компанія робить все для того, щоб максимально полегшити важку шахтарську працю і вивести вугледобувні підприємства на високий рівень видобутку», – сказав Директор Дивізіону очисного та прохідницького обладнання НВК «Гірничі машини» Олександр Ковальчук.

Абсолютною новинкою став скребковий конвеєр КСД27 завдовжки 330 метрів, у виробництві якого використано високоміцні надтверді сталі марки HARDOX. «Застосування високоміцних сталей дозволяє підвищити зносостійкість вузлів скребкових конвеєрів у 1,5-1,8 раза порівняно з традиційно застосовуваними матеріалами і, відповідно, вийти на нові ресурсні показники», – підкреслив Генеральний директор Інженерно-технічного центру «Гірничі машини» Віктор Кучма. «Відкриваючи нові лави, видобуваючи чорне золото для країни, ми ані на секунду не повинні забувати про важку працю шахтарів, і повинні всіляко сприяти тому, щоб цю працю максимально механізувати, щоб звести до мінімуму всі ризики, пов'язані з підземною роботою. Нове обладнання в рази підвищить зносостійкість вузлів скребкових конвеєрів, а отже, виробничий процес буде максимально ефективним і принесе вуглевидобувачам радість нових трудових перемог», – зазначив голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький.

«Колектив нашої шахти вдячний колегам із компанії «Гірничі машини» за якісно вироблене обладнання. Особливо це стосується унікального скребкового конвеєра КСД27. Я радий, що в Україні інженерна думка втілюється в такій складній техніці, а шахти мають можливість замовляти «під ключ» комплектацію лави в одного вітчизняного виробника. Це міжнародний підхід», – заявив директор шахти «1/3 Новогродівська» Микола Галушко.