Нове підприємство в складі «Гірничих машин»

21.01.2013

Відповідно до рішення Антимонопольного комітету України компанія Ukrainian Machine Building Holding (UMBH), що є холдинговою компанією групи «Гірничі машини», отримала дозвіл збільшити частку в статутному капіталі ПАТ «Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря». Таким чином, пакет акцій, що належить UMBH, зріс з 20,7347% до 60,0021% статутного капіталу підприємства.

Нагадаємо, що 5 грудня 2012 року Комісія із захисту конкуренції Сербії також погодила можливе збільшення частки UMBH у статутному капіталі ПАТ «Світло шахтаря».

Включення харківського заводу до складу «Гірничих машин» посилить конкурентні позиції компанії. «Підприємства гірничого машинобудування давно вже працюють на глобальному ринку», – впевнений Євген Ромащин, Генеральний директор «Гірничих машин». «Щоб перемагати в жорсткій конкуренції, необхідно вибудувати ефективний виробничий і сервісний ланцюжок. Спеціалізація виробничих майданчиків «Гірничих машин» забезпечує стабільну високу якість виробленого устаткування і можливість пропонувати клієнтам продукт із найкращим співвідношенням «ціна-якість», – стверджує Євген Ромащин.

На «СВІТЛО ШАХТАРЯ» буде сконцентровано виробництво скребкових конвеєрів і стругових установок, що дозволить посилити технологічні та інжинірингові компетенції підприємства, яке успішно випускає ці продукти упродовж багатьох років. Завдяки цьому «Гірничі машини» зможуть запропонувати клієнтам лавові комплекси, у складі яких – обладнання, добре відоме серед шахтарів своєю високою якістю і продуктивністю.

Водночас, «наявність у «Гірничих машин» торгових підрозділів в Росії, Казахстані та В'єтнамі, а також активна політика компанії з виходу на нові ринки, дозволить збільшити обсяги експортних продажів харківського підприємства», – вважає Ігор Фоменко, Директор з маркетингу та продажів «Гірничих машин». Крім того, покупці виробленої на заводі «Світло шахтаря» техніки отримають можливість скористатися послугами сервісних служб «Гірничих машин», що забезпечить якісне гарантійне та післягарантійне обслуговування.