Напередодні Дня машинобудівника робітники заводу «Корум Світло шахтаря» змагалися в професійній майстерності

30.09.2015

«Символічно, що такий конкурс проходить напередодні головного свята машинобудівників. Цього року змагання знову підтвердило: наші працівники – справжні майстри своєї справи. Кожну професію представили п'ять найбільш ефективних і досвідчених фахівців. Більшість фіналістів вже не перший рік входять до трійки переможців, це наші «золоті» кадри», – прокоментував захід голова правління «Корум Світло шахтаря» Олександр Ковальчук.

Конкурси професійної майстерності щорічно проводяться на всіх підприємствах компанії Corum. Вони покликані сприяти підвищенню продуктивності праці та якості продукції, що випускається, а також допомагають заохотити робітників за досягнення ними високих трудових показників і постійне вдосконалення професійних знань та вмінь. Конкурс складається з двох частин – теоретичної та практичної. Номіновані начальниками виробничих цехів працівники 5-х і 6-х розрядів проходять письмове тестування на професійні знання, а також володіння нормами охорони праці та промислової безпеки. Після чого виконують спеціально підготовлені відбірковою комісією практичні завдання. Учасників конкурсу оцінюють за такими параметрами як швидкість і якість виконання роботи, знання теоретичної частини, дотримання норм охорони праці, організація робочого місця, зовнішній вигляд. За результатами всіх відбіркових заходів бали, отримані учасниками, підсумовуються в підсумковий конкурсний результат.

Довідка про підприємство

У Харкові компанія Corum представлена заводом «Світло Шахтаря». Це одне з найбільш потужних підприємств області, роботу якого забезпечують близько двох тисяч харків'ян і жителів довколишніх населених пунктів. Завод спеціалізується на випуску скребкових конвеєрів для вибоїв шахт, головних світильників і лампового обладнання, запчастин до гірничо-шахтного устаткування. У 2014 році на базі підприємства було організовано сучасний цех по збірці прохідницької техніки.