На «Донецькгірмаш» ростять виробничу зміну

22.02.2013

Передавати їм свої знання і досвід будуть найкращі майстри підприємства. А для того, щоб у хлопців не пропав запал до серйозної роботи, за добру якісну працю вони зможуть отримати надбавку до стипендії.

Відразу вісім хлопців на 2 місяці стали працівниками «Донецькгірмашу». До кінця березня вони будуть удосконалювати свої вміння під керівництвом досвідчених наставників. На завод прийшли студенти випускного курсу, яким зовсім скоро треба буде робити вибір: як будувати подальше життя і де реалізовувати отримані знання. У процесі практики на підприємстві, що входить до «Гірничих машин», вони виконуватимуть реальні виробничі завдання, виготовляючи деталі для виробленої на «Донецькгірмаші» продукції.

Працюють практиканти на свердлильному верстаті, обробному центрі й токарному верстаті ДІП 300. Хтось вчиться програмувати обробні центри, хтось – обробляти деталі типу «вал» і «колесо» і виточувати «стакан» і «кришку» для стрічкових конвеєрів. Цікава й складна робота!

За якісну роботу і точне виконання всіх технологічних вимог, майбутні майстри зможуть отримати відчутну надбавку до своєї стипендії. «Ми даємо студентам можливість не тільки практично відчути, що таке професія машинобудівника, але відчути як воно – заробляти гроші своєю працею, вміннями. Дуже сподіваємося, що, закінчивши училище, вони прийдуть на завод працювати разом із нами, продовжувати наші традиції», – зазначає Олександр Павленко, один із наставників молоді. Самі ж студенти кажуть, що це чудова можливість і вчитися, і заробляти.

«Нам потрібні молоді, енергійні і талановиті співробітники, які не бояться труднощів і готові до серйозної роботи для досягнення успіху. Машинобудування сьогодні – це високотехнологічна галузь, яка пропонує великі можливості», – вважає Анна Адом, Директор з персоналу та корпоративних комунікацій НВК «Гірничі машини». «Наша компанія – це складний механізм, який оперативно реагує на зміни в економіці. Ми зуміли зберегти свій інженерно-технічний потенціал і успішно конкуруємо з глобальними компаніями, як в Україні, так і на міжнародних ринках. «Гірничі машини» готові не тільки пропонувати роботу, а й сприяти професійному зростанню тих, хто готовий іти далі й вище разом із нами», – зазначає Анна Адом.