Молодь обирає машинобудування

21.03.2013

НВК «Гірничі машини» є стратегічним партнером Донбаської державної машинобудівної академії (ДДМА). Із цим вишем компанію, яка є лідером галузі в СНД, пов'язує багаторічна співпраця: у навчальних аудиторіях ДДМА навчалося велике число працівників і керівників підприємств, що входять до НВК «Гірничі машини».

На щорічному ярмарку вакансій, організатором якої стала ДДМА, НВК «Гірничі машини» познайомила студентів із можливостями професійного та кар'єрного зростання на заводах Компанії. Особливий інтерес у майбутніх машинобудівників викликав фільм «Спуск у шахту», що демонструє роботу обладнання, виробленого на заводах НВК «Гірничі машини». У результаті активного спілкування представників НВК «Гірничі машини» зі студентами ДДМА, приблизно 70 осіб заповнили анкети і підтвердили свою готовність почати трудовий шлях у Компанії.

Олександр Дименко, начальник відділу сприяння працевлаштуванню випускників ДДМА, підкреслив, що НВК «Гірничі машини» залишається одним із пріоритетних місць роботи для випускників вишу: «У рейтингу найбільш привабливих роботодавців, який ми проводимо, «Гірничі машини» займають одну з провідних позицій».

У Харкові, де розташований завод «Світло шахтаря», що входить до НВК «Гірничі машини», базовим вишем для підготовки інженерів і конструкторів є Національний автодорожній університет.

16 березня на Дні відкритих дверей ХНАДУ представники НВК «Гірничі машини» вручили листи подяки батькам тих випускників університету, які прийшли працювати на завод. Як зазначив Геннадій Висоцький, Голова правління харківського машинобудівного заводу «Світло шахтаря», «правильний вибір професії і вдалий старт у ній – це завжди загальний успіх, який об'єднує зусилля самої молодої людини, її рідних і близьких, а також викладачів вишу, де він навчався».